Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Anwb: onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof

Binnen ANWB wordt door verschillende mensen gewerkt in onregelmatige diensten: wanneer je dat doet, heb je recht op onregelmatigheidstoeslag. In 2015 heeft het Europees Hof bepaald dat je die ORT ook ontvangt wanneer je ziek bent of met vakantie gaat. Dat is ook van belang voor ANWB-medewerkers.

ORT
Simpel gezegd mag je geen financieel nadeel ondervinden van het feit dat je op vakantie gaat (of ziek bent) en kan er dus recht bestaan op doorbetaling van de ORT. Bij ANWB kregen in ieder geval medewerkers van de Alarmcentrale, Dispatch en Retail dat in de afgelopen jaren niet.
Als gevolg van de uitspraak van het Europees Hof (die ook geldt voor Nederlandse werknemers) kunnen werknemers met terugwerkende kracht hun onregelmatigheidstoeslag claimen die ze in de afgelopen 5 jaar niet hebben ontvangen wanneer ze een verlofdag opnamen of met vakantie gingen. Volgens onze informatie heeft ANWB altijd wel tijdens ziekte het normale loon, dus inclusief de ORT, betaald. Is dat bij jou niet het geval, dan kun je dat nog claimen.
We hebben het bovenstaande aangekaart bij ANWB. Het gaat natuurlijk om veel geld; zowel voor jou als voor de ANWB en dit is ‘serious business’. Overigens verjaren loonvorderingen na 5 jaar. Ook al heb je dus gedurende 10 jaar de ORT tijdens je verlof gemist, dan kan jouw claim op ANWB nooit meer bedragen dan 5 jaar. Je moet die claim dan wel indienen: CNV Vakmensen helpt je daarbij wanneer je lid bent.

Wat moet jij doen?
Meld je bij onze individuele belangenbehartigers via info@cnvvakmensen.nl Dat doe je met een kopie van jouw arbeidsovereenkomst en kopieën van loonstroken over de afgelopen 5 jaar. In jouw begeleidende brief vermeld je jouw volledige gegevens zoals naam, geboortedatum en contactgegevens. Het verzamelen van al die loonstroken is waarschijnlijk een behoorlijke klus, maar wij hebben ze echt nodig om te berekenen hoeveel ORT je gemist hebt. Heb je de loonstroken zelf niet meer, vraag ze dan op bij ANWB. Werkgevers hebben een bewaarplicht voor dergelijke gegevens van 7 jaar, dus zij moeten ze nog hebben. 

Overleg met ANWB
Het is onze bedoeling om in goed overleg met ANWB tot een oplossing te komen, maar als dit niet lukt, dan zullen we uiteindelijk de vordering via de rechter moeten afdwingen. Natuurlijk hopen wij dat het niet zover komt, maar zoals we hierboven al noemden: ‘het is serious business’.

Vragen?
Wil je meer weten of heb je nog vragen? Mail mij dan. Wil jouw collega ook weten of hij/zij recht heeft op gemiste onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof? Dan moet hij/zij zich eerst aanmelden als lid van CNV Vakmensen. Dat kan met de bon op de achterkant van deze Nieuwsbrief. We helpen in de kwestie ORT echt alleen personen die lid zijn van onze bond.

Aletta Bulsink
Onderhandelaar/bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E
a.bulsink@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid