Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ANWB afspraken over ort tijdens verlof

CNV Vakmensen heeft samen met FNV en ANWB afspraken gemaakt over de betaling van de onregelmatigheidstoeslag (ort) tijdens verlof. In de cao staat dat je geen recht hebt op ort als je verlof opneemt. In 2015 is die afspraak ingehaald door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

De uitspraak van het Hof komt erop neer dat je geen financiële hinder mag ondervinden bij verlof opnemen. We informeerden je daar eerder dit jaar al over. We zijn blij dat we je nu kunnen vertellen dat we goede afspraken gemaakt.

Nabetaling onregelmatigheidstoeslag

Werk je bij de ANWB en krijg je onregelmatigheidstoeslag op nacalculatie? Dan krijg je een nabetaling van de gemiste ort tijdens verlof over de afgelopen 5½ jaar. Dit geldt voor iedereen die onregelmatig werkt, met uitzondering van de Wegenwacht. Het is de bedoeling dat je de nabetaling ontvangt tegelijk met je salaris van december.

Waarom periode van 5½ jaar?

Het gaat hier om een loonvordering. Een loonvordering kun je indienen tot uiterlijk 5 jaar nadat je het recht hebt opgebouwd. Daarna verjaart het, zoals dit heet. Onze jurist heeft de verjaring in juni gestuit, wat betekent dat we je rechten, als je die hebt, veilig hebben gesteld vanaf juni 2012.

Wat krijg je?

Je krijgt de nabetaling over de periode 1 juni 2012 tot en met 31 december 2017, in één keer. We gaan uit van daadwerkelijk uitbetaalde ort over deze periode, behalve voor de winkels. Daar gebruiken we gewerkte uren over de periode van 1 november 2016 tot 1 november 2017 als referentieperiode. Je krijgt de nabetaling over je basisverlof: dit zijn de wettelijke en bovenwettelijke uren. Voor een fulltimer is dit op jaarbasis 200 uur. Er wordt uitgegaan van het salaris dat je in december van elk jaar verdiende. Dus voor de nabetaling over 2012 het loon van december 2012, voor de nabetaling van 2013 dat van december 2013 etc. Waarom niet voor Wegenwachten? Wegenwachten krijgen hun ort op voorcalculatie. Zij ontvangen elke maand, ook in de vakantie, hetzelfde loon en dus ook dezelfde ort. Alle andere medewerkers krijgen de ort achteraf.

Later in dienst of meer of minder werken

Je hebt recht vanaf het moment dat je in dienst bent gekomen maar niet vóór 1 juni 2012. De berekening en uitbetaling worden gedaan vanaf het moment dat je recht hebt. Werkte je eerst fulltime en nu parttime? Er wordt gekeken naar de grootte van je contract en op basis daarvan vindt de berekening plaats. Was die in 2013 fulltime, dan betalen als fulltime; werkte je in 2014 50%, dan betalen naar 50%.

Onregelmatigheidstoeslag verlof vanaf januari 2018

Op dit moment kan het administratief niet anders dan dat je de extra vergoeding voor de ort tijdens je verlof al maandelijks bij je loon uitgekeerd krijgt. De eerste betaling daarvan vindt plaats in februari. Tot en met december wordt in december afgerond.

Opslag op ort

Je krijgt een opslag op je ort van 10,1%. Dat is 200 vakantie uren per jaar bij 1976 gewerkte uren per jaar. Hoewel dit de getallen zijn voor fulltimers geldt dit ook voor parttimers, maar dan naar rato. Vergis je daarin niet. Omdat de ort over je vakantie voor heel 2017 al is uitbetaald, ontvang je deze toeslag vanaf februari. In januari is je loon dus wat lager omdat je niet de ort over december ontvangt. Als je bijvoorbeeld 3 weken met vakantie gaat, heb je daarna ook even een dal(letje) in je inkomen. Dit komt doordat je de ort al gespreid hebt ontvangen.

Opslag ort Retail

In retail wordt in de meeste gevallen de ort-vergoeding voor het werken op koopavonden en in weekenden in tijd opgenomen. De nabetaling krijgen de winkelmedewerkers wél in geld, maar in de toekomst krijg je diezelfde ort van 10,1% in tijd bovenop de andere te compenseren tijd. Praktisch gezien ga je dus iets minder werken voor hetzelfde geld. De vorm waarin je de ort nú krijgt bepaalt ook hoe je dat gaat krijgen vanaf 1-1-2018. Had je het in tijd, dan blijft het tijd; had je het in geld, dan blijft het geld.

Zorgtoeslag en huurtoeslag

Let op: ontvang je toeslagen zoals bijvoorbeeld zorgtoeslag of huurtoeslag, dan kan een en ander van invloed zijn op jouw recht op deze toeslagen. Dit komt doordat de belastingdienst uitgaat van een hoger loon.

Vragen of opmerkingen

We zijn blij met de manier waarop we deze afspraak hebben kunnen maken. We gaan er van uit dat jij en je collega’s dat ook zijn. Wij kunnen ons werk alleen maar op deze manier doen door de ANWB-ers die lid zijn van onze bond. We willen het nóg beter doen en daarom is het belangrijk dat nog veel meer collega’s lid worden van CNV Vakmensen. Om het geld hoeven ze het niet meer te laten na deze nabetaling.

Aletta Bulsink
bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid