Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Jij bent de baas over je eigen loopbaan
Sector Recreatie - Nieuws

EVC voor zwembadmedewerkers

Erkenning van Verworven Competenties (EVC) nu ook voor zwembadmedewerkers.

Eerder dit jaar vond de kick-off plaats van EVC-trajecten in de zwembranche. De afkorting EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC-trajecten zijn erop gericht om professionals erkenning te geven voor aanwezige kennis en praktijkervaring. Met het doorlopen van een EVC-procedure kan een Ervaringscertificaat worden behaald. Voor de zwembadbranche was er nog geen specifiek EVC traject. Maar nu dus wel.

Tijdens het doorlopen van een EVC-traject wordt gekeken wat je kent en wat je kunt. Al je ervaringen en je kennis telt mee. Dit alles wordt vergeleken met en beoordeeld ten opzichte van landelijk erkende beroepsstandaarden. Diploma’s tellen mee, maar ook je levens- en werkervaring. Al het bewijs wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Dit Ervaringscertificaat geeft een helder beeld over beroepservaring en niveau van functioneren. Je kunt dit certificaat gebruiken als je verder wilt leren door een opleiding te doen.

Tegemoetkoming in de kosten

Via SFRecreatie is een tegemoetkoming aan te vragen van € 750,-. Dit kan aangevraagd worden door de werkgever of door de werknemer.

Meer informatie

Met het ervaringscertificaat bestaat de mogelijkheid om praktijkervaring officieel te laten erkennen als branchediploma of -certificaat. Meer informatie over het EVC van de zwembranche vind je via www.evczwembranche.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid