Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Recreatie - Nieuws

Wat vind jij van het loonbod van de werkgevers?

Afgelopen week was het derde overleg in het kader van de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de verblijfsrecreatie.

Zoals je in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen gaat het overleg zeer moeizaam. Echte inhoudelijke stappen hebben we dan ook nog steeds niet kunnen zetten.

Loonbod werkgevers
Werkgevers hebben inmiddels wel een loonbod gedaan. Werkgevers bieden een loonverhoging van 2,25% per 1 oktober 2019 en een zelfde verhoging in 2020 bij een looptijd van twee jaar. CNV Vakmensen heeft een loonsverhoging voorgesteld waarbij er in ieder geval sprake is van een serieuze koopkrachtverbetering. Hiervan is geen sprake als we kijken naar het loonbod van de werkgevers. De komende 10 maanden ontvang je in het huidige loonbod geen loonsverhoging, terwijl de prijzen van bijvoorbeeld de zorgverzekering of de btw per 1 januari 2019 wel gaan stijgen. Daarnaast heeft de sector het afgelopen jaar een topseizoen gedraaid wat mede te danken is door de inzet van werknemers binnen de sector. Een reële koopkrachtverbetering voor werknemers is dan ook op zijn plaats vindt CNV Vakmensen.

Wat vind jij van het loonbod?
CNV Vakmensen en de andere vakbonden willen graag weten wat jij van het loonbod van de werkgevers vindt. In de bijlage kan je een flyer vinden met daarin een link, waarmee je ook als lid van CNV Vakmensen je mening kan geven. Daarnaast kan je natuurlijk mij ook direct e-mailen met je mening of opmerkingen over de onderhandelingen en het loonbod van de werkgevers. Doe dit voor 4 december, want dan gaan we opnieuw onderhandelen.

Heb je nog verdere vragen over de cao-onderhandelingen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Heb je vragen over je cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten. 

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid