Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Recreatie - Nieuws

Stemming onderhandelingsresultaat cao Recreatie

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao recreatie. Er ligt een resultaat voor een cao van 1 jaar met een loonsverhoging van 1,75% op 1 januari 2017.

Voor CNV Vakmensen is daarbij belangrijk dat er goede afspraken liggen waarmee je meer invloed op je werkrooster krijgt, waarmee je meer duidelijkheid krijgt over hoe je werk en mantelzorgtaken kunt combineren en waarmee we afspraken maken om tot een persoonlijk scholingsbudget te komen. Het onderhandelingsresultaat leggen wij met een positief advies aan je voor. Je kunt hierover stemmen tot uiterlijk 11 juli.

Bijgaand tref je het onderhandelingsresultaat aan. Aanvankelijk boden de werkgevers in een eindbod een loonsverhoging van twee maal 1,5% voor een cao van twee jaar. CNV Vakmensen was daar teleurgesteld over en heeft nu dus alsnog de afspraak gemaakt over een loonsverhoging van 1,75% voor een cao van één jaar. Een betere deal die wat CNV Vakmensen betreft tegemoet komt aan de wens om jouw koopkracht te verbeteren.

Zelf meer invloed
Voor CNV Vakmensen was het ook erg belangrijk om afspraken te maken over meer invloed voor jou als medewerker op je werktijden. In het onderhandelingsresultaat vind je daar afspraken over. Daar hoort ook bij dat in de cao duidelijker staat beschreven van welke regelingen je gebruik kunt maken als je werk en mantelzorgtaken combineert. Ook de afspraak om te komen tot een persoonlijk scholingsbudget zien wij als winst. Hierdoor kun je zelf meer mogelijkheden krijgen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Dat is in een sterk veranderende arbeidsmarkt geen overbodige luxe.

Breng je stem uit!
Verder vind je in het onderhandelingsresultaat nog afspraken om seizoensarbeid in de sector beter mogelijk te maken. Daarnaast is afgesproken om de duur en de opbouw van de WW te repareren zodat als je in de WW terecht komt je recht niet is beperkt tot twee, maar tot drie jaar. Tot slot is afgesproken om verder te studeren op de modernisering van de cao. Lees het onderhandelingsresultaat goed door. Daarin vind je alle afspraken. Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij of de inhoud van de afspraken wordt doorgevoerd.

Breng daarom hier je stem uit. Dat kan tot uiterlijk 11 juli.
    
CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid