Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Recreatie - Nieuws

Nog geen resultaat onderhandelingen cao Recreatie

Na vier onderhandelingsrondes is er nog steeds geen schot in de zaak. In de eerdere onderhandelingsrondes zijn de voorstellen van werknemers en werkgevers uitvoerig besproken. Daarbij was er weinig toenadering tot elkaar.

Waar gaat het om?

CNV Vakmensen wil dat er een loonsverhoging komt. Maar dat is niet alles. Ook het thema duurzame inzetbaarheid vinden wij belangrijk voor onze leden en hebben wij een voorstel gedaan voor een persoonlijk levensfasebudget. Daarnaast willen we dat de jeugdlonen worden afgeschaft. Want gelijk werk hoort gelijk beloond te worden.

De werkgevers willen de zondagstoeslag afschaffen en ook de regeling voor extra vrije tijd voor ouderen. Die regelingen vinden ze te duur. Daartegenover stellen ze een kleine compensatie en een kleine loonsverhoging. Ons voorstel om in plaats van leeftijdsdagen een persoonlijk levensfasebudget af te spreken, vinden ze te duur en te ingewikkeld. 

Hoe nu verder?

Het verschil tussen wat wij willen en wat de werkgevers willen is nog groot. We gaan daarom volgende week eerst met de cao-commissie het vervolgtraject bespreken, zodat we met input van onze leden op 23 juni weer opnieuw aan tafel kunnen met de werkgevers.

Heb jij ideeën? Wil je meepraten?

Laat ons je ideeën weten en stuur ons een e-mail: j.tenbroeke@cnvvakmensen.nl 
Wil je ook in de cao-commissie betrokken zijn bij de voorbereidingen voor het cao-overleg (nu en in de toekomst), laat het ons dan weten. Het gaat tenslotte om jouw arbeidsvoorwaarden!
 

Heino Smedes                            Judith ten Broeke
Bestuurder CNV Vakmensen     Bestuurder CNV Vakmensen
h.smedes@cnvvakmensen.nl       j.tenbroeke@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid