Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Recreatie - Nieuws

Nieuw cao-boekje voor recreatiesector

Vanaf 1 juli is er een nieuwe cao voor de recreatiesector. Alle afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden zijn verwerkt in het nieuwe cao-boekje. Het boekje tref je bij deze nieuwsbrief aan.

De nieuwe cao is geldig van 1 juli 2017 tot en met 31 december 2018. In die perode krijg je twee loonsverhogingen:
  • 1,75% per 1 januari 2018
  • 1% per 1 oktober 2018
Andere wijzigingen zijn er op dit moment niet in de cao. Bijgaand tref je de complete cao aan waarin al je arbeidsvoorwaarden zijn geregeld. Dan gaat het niet alleen om salaris, maar ook bijvoorbeeld over afspraken rondom je werktijden of mogelijkheden om scholing vergoed te krijgen. Altijd handig om de cao dus door te nemen! Deze staat op onze site https://www.cnvvakmensen.nl/caos/recreatie/cao-recreatie

Toekomst cao?
Met het afsluiten van een cao is de discussie over de toekomst van de cao niet klaar. We hebben namelijk met de werkgevers afgesproken werk te maken van een moderniseringsagenda. Welke arbeidsvoorwaarden willen we met elkaar regelen waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen in de sector, op de arbeidsmarkt en bij medewerkers. We gaan daarom praten over scholing, duurzame inzetbaarheid en zeggenschap over werktijden. Belangrijke onderwerpen waarbij de uitkomsten van het overleg wel eens heel bepalend kunnen zijn voor de cao in 2019 en verder. Dat betekent dat er nog heel wat discussies aan zullen komen waar wij jou uiteraard van op de hoogte houden en bij zullen betrekken.

Vragen, problemen of misstanden? Meld het ons!
Heb je vragen over je cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.

Wessel Breunesse
sectorbestuurder CNV Vakmensen
Telefoon en WhatsApp: 06-2071879
Email: w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Twitter: @WesselBreunesse
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid