Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Recreatie - Nieuws

Leden akkoord met nieuwe cao recreatie

De leden van CNV Vakmensen hebben in overgrote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao recreatie. Daarmee is er definitief een cao tot stand gekomen, waarin afspraken staan over je arbeidsvoorwaarden. De cao geldt voor het komende jaar.

Met deze nieuwe cao krijg je een loonsverhoging van 1,75% op 1 januari 2017. Zodra het nieuwe boekje beschikbaar is, zullen we dat verspreiden.

Meer invloed op werkrooster

In de cao staan verder afspraken die je meer invloed geven op je werkrooster. Ook wordt duidelijker omschreven welke regelingen er zijn om werk, privé en zorgtaken met elkaar te kunnen combineren. CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat hierin een goede balans ontstaat, waardoor je je werk ontspannen, met plezier en in goede gezondheid kunt doen. Tijdens de looptijd van de cao zullen we verder onderzoek doen naar mogelijkheden om medewerkers vitaal aan het werk te houden.

Persoonlijk scholingsbudget

Een andere afspraak is de totstandkoming van een persoonlijk scholingsbudget. De precieze invulling moet nog plaatsvinden, maar in deze cao is afgesproken dat we jou als werknemer meer mogelijkheden willen geven om je te scholen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Door een scholingsbudget individueel te maken, krijg je zelf meer regie. De bedoeling is dat je dit budget ook kunt inzetten voor scholing die niet per definitie is gericht op de recreatiesector. Ook loopbaanscans en –trajecten zouden hieruit gefinancierd moeten worden. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Afspraken over seizoenswerk

De nieuwe cao kent ook aparte afspraken voor seizoenswerkers. Als ze aan specifieke voorwaarden voldoen, kunnen medewerkers met een seizoenscontract op tijdelijke basis na een tussenpoos van 3 maanden weer aan het werk gaan, in plaats van de wettelijke termijn van 6 maanden. Heb je daar vragen over, dan informeren we je graag. 

De voorwaarden zijn dat:
  • Er sprake is van een seizoensbedrijf, en
  • de werkzaamheden als gevolg van klimatologische of natuurlijke omstandigheden gedurende ten hoogste 9 maanden per jaar kunnen worden verricht, en
  • deze werkzaamheden niet aansluitend door dezelfde werknemer kunnen worden uitgeoefend gedurende een periode van meer dan 9 maanden per jaar.

De werknemer die werkzaam is op basis van een seizoensarbeidsovereenkomst, zal na een tussenpoos van ten minste 3 maanden een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen als er geen dringende redenen zijn om dat niet te doen. En een werknemer die op basis van een seizoensarbeidsovereenkomst werkzaam is, heeft bij de invulling van een vacature voor een niet-seizoensgebonden functie voorrang, als naar het oordeel van de werkgever sprake is van goed functioneren van de werknemer.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over de nieuwe cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.

Tenslotte nog even dit

Jij, als lid, begrijpt hoe belangrijk het lidmaatschap is. Probeer, gezien de situatie, ook jouw ongeorganiseerde collega hiervan te overtuigen! Je ziet, we maken werk, heel veel werk van jouw werk! Ben je nog geen lid? Kijk hier voor meer informatie cnvvakmensen.nl/lidworden

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder
w.breunesse@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid