Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Wijziging in de pensioenregeling Coldenhove

CAO-partijen hebben op 12 oktober jongstleden nieuwe afspraken gemaakt over jullie pensioenregeling vanaf 1 januari 2018. Deze afspraken zijn nodig omdat de overheid de leeftijd waarop we voor het eerst een AOW uitkering ontvangen heeft verschoven van 67 naar 68 jaar.

AOW
Vanaf 1 januari 2022 schuift de AOW-leeftijd in stapjes van 3 maanden op van 67 naar 68 jaar. Vanaf 1 januari 2025 is de AOW leeftijd dan 68 jaar.

Pensioen
Tegelijkertijd verandert ook de richtleeftijd in de pensioenregeling. De richtleeftijd schuift per 1 januari 2018 in één keer op van 67 naar 68 jaar. Dit is een wettelijke verplichting waar we met z’n allen bij Coldenhove niet aan ontkomen.

Wat betekent dat voor jou?
Eigenlijk zal je weinig merken van de verandering. Wat je wel moet weten is het volgende:

Verschuiving van de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar betekent een kleine besparing in de premie. Je gaat immers een jaar later met pensioen. Cao-partijen hebben besloten om de pensioenpremie wel gelijk te houden. De besparing, met een duur woord de “premievrijval”, wordt apart gezet in een potje. Dit potje houden we vast totdat het contract met AEGON afloopt (eind 2019). Dit potje komt uiteraard ten goede aan jullie pensioen!

Ruim voordat het contract met AEGON afloopt zullen wij met de werkgever een studie starten voor een mogelijk nieuwe pensioenregeling. We zullen dan bekijken hoe en waar we een zo goed mogelijke pensioenregeling voor jullie kunnen afsluiten. Uiteraard worden jullie daar in betrokken.

(Let op: Verschuiving van de pensioenleeftijd betekent niet automatisch dat je ook met 68 jaar met pensioen gaat. Als je genoeg pensioen hebt opgebouwd met 65 als ingangsleeftijd (vaak de wat oudere populatie) kan je eerder met pensioen als je dat zou willen. Let wel: dit geldt alleen voor het pensioen. Je AOW-uitkering kan je NIET eerder laten in gaan).

Wat is er van jou nodig?
Omdat de pensioenregeling wijzigt moeten de leden hierover hun akkoord te geven. In overleg met de kaderleden is besloten om de leden schriftelijk te raadplegen. Via het stemformulier in de bijlage kan je ons laten weten of je hiermee akkoord bent. Stuur dit stemformulier s.v.p. vóór 19 november 2017 terug naar j.kraan@cnvvakmensen.nl.

Mocht je nog vragen hebben, laat dit gerust weten aan je vakbondsbestuurder via j.kraan@cnvvakmensen.nl

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E:  j.kraan@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid