Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Vrijdag weer acties bij Tetra Pak

De werknemers bij Tetra Pak in Moerdijk hebben het nieuwe aanbod van de directie vanmiddag afgewezen. "De handreiking is onvoldoende", zegt onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen. "Dat betekent dat de acties worden hervat, morgenochtend om 7 uur."

CNV Vakmensen had de directie tot vanmiddag 12.00 uur de tijd gegeven voor een reactie op een aantal vragen. "Die reactie hebben we vanmiddag met de leden besproken. De conclusie: het is onvoldoende. Er blijft nog steeds onduidelijkheid over de financiële effecten van de drie pensioenregelingen bij Tetra Pak, de ontslagvergoeding voor oudere werknemers, de doorbetaling gedurende de opzegtermijn en de afspraken over de gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers. Op die punten doet de directie geen concrete toezeggingen. Dat betekent dat we weer terug zijn bij af: we gaan weer actievoeren."

Acties hervat

De acties beginnen morgenvroeg, vanaf 7.00 uur. De werknemers van de shipping en werkvoorbereiding gaan de hele dag niet aan het werk. Huizinga: "Vanaf maandag gaan we de acties intensiveren."

Achtergrond

Tetra Pak wil de vestiging in Moerdijk nog dit jaar sluiten. Daarbij gaan 215 banen verloren. CNV Vakmensen eist een goed sociaal plan voor de werknemers, omdat er - volgens de bond - geen directe noodzaak voor de sluiting is en Tetra Pak bovendien een winstgevend bedrijf is. Het overleg over een sociaal plan is mislukt. Op 25 april, toen een ultimatum van CNV Vakmensen, voeren de werknemers actie om alsnog een goed sociaal plan af te dwingen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid