Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Verrassingsacties bij Tetra Pak

De nachtploeg bij Tetra Pak in Moerdijk gaat vanavond niet aan het werk. De stakingsacties krijgen deze week nog een vervolg, bij verschillende afdelingen. "Onze boodschap aan Tetra Pak is helder. Het bedrijf zal over de brug moeten komen met een beter sociaal plan. We voeren de acties steeds verder op", zegt onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen.

Tetra Pak wil de vestiging in Moerdijk nog dit jaar sluiten. Daarbij gaan 215 banen verloren. Vorige week vrijdag verstreek een ultimatum van de vakbonden. "We wachten nog steeds op een formele uitnodiging van Tetra Pak, waarin de directie aangeeft dat ze ingaat op onze eisen voor een beter sociaal plan", zegt Huizinga.

Winstbejag

De CNV-bestuurder wijst erop dat Tetra Pak een goed draaiende onderneming is en dat de locatie Moerdijk nog altijd winst maakt. "Het gaat hier niet om een noodlijdende vestiging op de rand van faillissement. In onze ogen zijn de werknemers nu de dupe van een onderneming die louter uit is op winstbejag en geen oog heeft voor wat dit hier betekent voor de mensen en hun werkgelegenheid. Zij hebben recht op een stevige compensatie. Dat betekent: een beter sociaal plan, met onder meer een goede ontslagvergoeding en een budget van 4.000 euro per werknemers voor ondersteuning bij het vinden van een andere baan."

Verrassingsacties

Na de werkonderbrekingen van afgelopen vrijdag en maandag voert CNV Vakmensen nu de druk op. Vanaf vanavond 21.30 uur verzamelen de werknemers van de nachtploeg zich bij het actiecentrum (restaurant Kanters in Moerdijk). Huizinga: "De werknemers staan vierkant achter de acties en willen nu echt gaan staken. Vannacht ligt de productie helemaal stil. Deze week volgen er verrasingsacties, bij verschillende afdelingen. Omdat de afdelingen sterk van elkaar afhankelijk zijn, gaat dat zonder meer problemen geven voor Tetra Pak. We gaan daar net zolang mee door, totdat de directie over de brug komt."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid