Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Vakorganisaties zien overname Parenco als positief

Op 24 mei zijn vakorganisaties, gelijktijdig met jullie, ingelicht over de voorgenomen overname van Reparenco door SmurfitKappa.

Proces
Niet helemaal verrassend dat er een overname wordt aangekondigd, maar toch sneller dan verwacht. Zoals bij de vorige overname is gebeurd zijn zowel de ondernemingsraad als de vakorganisaties aan de slag gegaan met hun vragen.
Hierbij kijkt de ondernemingsraad of de overname wel op een juiste manier gebeurt: zij kijken onder andere naar de continuïteit van Parenco voor nu en in de toekomst. Vakorganisaties kijken vooral naar de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. 

Arbeidsvoorwaarden
Voor ons was één vraag heel belangrijk: wat gebeurt er met de arbeidsvoorwaarden van Parenco. Blijft Parenco een eigen cao behouden? 
Aangezien er in de wandelgangen werd gesproken over een mogelijke toevoeging van de cao van Parenco met die van de Cao Papier restgroep, hadden wij een antwoord op deze vraag nodig. Daarom hebben wij deze vraag dan ook voorgelegd aan werkgever. Werkgever kon hier in eerste instantie geen antwoord op geven. Zonder antwoord konden wij de overname niet als positief beoordelen. Jullie cao loopt volgend jaar af en wij wilden duidelijkheid en weten of er volgend jaar weer onderhandeld zou worden over een nieuwe cao voor Parenco. 

SmurfitKappa heeft vervolgens schriftelijk bevestigd dat er geen plannen zijn noch komen om Parenco onder te brengen bij de rest-cao. Dit betekent dat wij volgend jaar gewoon weer kunnen onderhandelen over een cao voor Parenco. 

Positief
Het antwoord van SmurfitKappa is voor ons voldoende om positief te zijn over deze overname. Mochten jullie hier nog vragen over hebben, of een reden hebben om negatief te oordelen over deze overname, dan kunnen jullie mij dit per mail laten weten vóór 25 juni 2018. 

Mede namens Bas Nieuwpoort, delegatielid Parenco,

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid