Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Ultimatum aan SCA Packaging

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan de directie van SCA Packaging Benelux (producent van papier en golfkarton). De bond wil een goede cao voor de ruim 600 werknemers.

Het ultimatum loopt af op vrijdag 11 mei, om 12.00 uur. Als de directie voor die tijd niet ingaat op de eisen van het ultimatum, volgen er acties.

Eindbod afgewezen
De vakbondsleden bij SCA Packaging hebben tot tweemaal toe een cao-eindbod van de directie afgewezen. Frans ten Broeke, onderhandelaar van CNV Vakmensen, constateert een enorme actiebereidheid onder de werknemers. "Tijdens actievergaderingen hebben ze duidelijk aangegeven waar de grens ligt en waar de nieuwe cao minimaal aan moet voldoen. Als de directie daar niet op ingaat, volgen er onvermijdelijk acties."

Ultimatum
CNV Vakmensen eist in het ultimatum een eenjarige cao (van 1 april 2012 tot 1 april 2013), met een loonsverhoging van 2 procent per 1 april 2012. Ten Broeke: "Dat is de minimale eis en die ligt al 0,5 procent onder het inflatieniveau. De werknemers lijden dus al koopkrachtverlies. SCA Packaging wil nu ook nog eens een langere looptijd afspreken, van 15 maanden. Als je dat doorrekent, lopen de werknemers nóg eens bijna 1 procent loonsverhoging mis. Dat vinden onze leden niet acceptabel. Daarnaar geven de leden aan dat de menselijke maat in het bedrijf aan het verdwijnen is. Dat draagt ook bij aan de stevige opstelling van de werknemers."

SCA Packaging heeft in Nederland meerdere vestigingen, onder andere in Eerbeek (twee vestigingen), Zaandam en Tilburg. Er werken in totaal ruim 600 mensen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid