Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Onderhandeling Solidus leidt niet tot Solutions!

Op 6 januari zijn wij voor de derde keer bij elkaar geweest om te praten over de nieuwe cao van Solidus Solutions, dit heeft niet geleid tot Solutions, maar tot een hoop frustratie. Voor wij 3 februari voor de vierde keer om tafel gaan wil ik graag met jullie bespreken wat er nu ligt.

De voorstellen van de werkgever heb ik op de borden laten hangen, voor wie ze nog niet heeft kunnen lezen, zal ik ze in de bijlage bijvoegen. Belangrijkste struikelblok is de manier waarop jullie werkgever wil omgaan met nieuw personeel en het uitblijven van een loonbod wat past bij wat wij hebben voorgesteld.

Ik nodig jullie allen uit te komen naar de ledenvergadering op:

Maandag 18 januari in de kantine van Hoogkerk om 13.00 uur

De onderhandelingen zullen 3 februari hervat worden. De bonden zijn van mening dat het gat erg groot is. Jullie werkgever geeft aan dat hij wel mogelijkheden ziet tot een oplossing te komen. Toch denk ik wanneer de werkgever blijft vasthouden aan zijn voorstellen de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers fors naar beneden te brengen qua loon en ook alle seniorendagen voor nieuwe medewerkers te schrappen, daarbij de huidige medewerkers in ieder geval voor dit jaar qua loon op 0 te houden, wij niet tot een nieuwe cao gaan komen.

Na 3 februari zullen wij als bonden ons dan ook met de leden gaan beraden hoe nu verder. De drie bonden hebben tijdens het overleg van 6 januari naar elkaar uitgesproken precies op dezelfde lijn te zitten. Nu wil ik van jullie horen of jullie het eens zijn met onze conclusies. Ik roep jullie op naar de ledenvergadering te komen en wanneer dit niet lukt, mij via de mail of per telefoon te laten weten hoe je erover denkt.

Tot maandag!


Jacqueline Twerda

Bestuurder CNV Vakmensen
0623006214/ j.twerda@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid