Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Neenah Coldenhove: stemming over 4-ploegendienst

Zoals bij jullie inmiddels bekend zal zijn wenst de werkgever over te gaan naar een 4-ploegendienst. Samen met een werkgroep zijn er roosters verkend. Bij het maken van roosters hanteren wij als vakbonden CNV en FNV een aantal uitgangspunten.

Van de 3- naar de 4-ploegendienst

Denk onder andere aan: niet draaien tijdens de feestdagen, voorwaarts roterend, kort cyclische diensten, diensten van 8 uur inclusief pauze, niet meer dan 2 nachten achter elkaar, niet meer dan 6 diensten achter elkaar etcetera. Het door de werkgever voorgelegde rooster en uiteindelijk door jullie gekozen rooster sluit aan bij deze uitgangspunten.

Jullie arbeidsvoorwaarden

Uiteraard moest de werkgever met de vakbonden in gesprek over de arbeidsvoorwaarden en de cao-tekst. Jullie cao kent namelijk geen 4-ploegendienst. De 3-ploegendienst (jullie ontvangen een toeslag van 21,1%) en 5-ploegendienst (de cao kent een toeslag van 27%) staan wel gedefinieerd in de cao.

Wij hebben met jullie werkgever een akkoord kunnen bereiken over de cao-tekst en de hoogte van de vergoeding. Daarbij zijn wij een 4-ploegentoeslag overeengekomen van 25%. Ondanks de gemiddelde werkweek van 36 uur blijf je je fulltimesalaris ontvangen met een ploegentoeslag van 25%. De hoogte van de ploegentoeslag is een gemiddelde toeslag voor de industrie.

De leden bepalen

In de bijlage vinden jullie de cao-tekst die is overeengekomen tussen cao-partijen. Deze tekst dient uiteraard wel goedgekeurd te worden door onze leden. Via deze link óf met het stemformulier in de bijlage kun je uiterlijk 23 maart je stem uitbrengen. Lever je stem in bij Cornelis Brink of maak een foto van het ingevulde stemformulier en mail het naar Jacqueline Kraan.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust aan Cornelis Brink of neem contact op met mij.

Jacqueline Kraan
bestuurder CNV Vakmensen
E.: j.kraan@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 20 48

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid