Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Mag het iets minder? Smurfit Kappa vaart ramkoers!

Op 20 mei 2014 is er voor de derde keer onderhandeld over de nieuwe cao. Na de laatste voorstellen van jullie werkgever, hebben de bonden besloten geen vervolg overleg te plannen.

Wij willen eerst met jullie spreken over de ramkoers die op dit moment door Smurfit Kappa (SK) gevaren wordt.

De loonsverhoging komt uit je eigen zak

SK wil de werknemers best een loonsverhoging geven, maar dan moet je die wel zelf betalen. Immers door overheidsmaatregelen zijn jullie er in 2014 al fors op vooruit gegaan, aldus de werkgever. 

Hoe jullie de loonsverhoging gaan betalen? Nou gewoon, meer werken dat de 1.654 uur op jaarbasis die er nu gewerkt wordt. Daarnaast worden alle ontzie maatregelen ruim naar beneden bijgesteld, zodat jullie niet alleen meer en langere werken, maar ook nog minder ontzien worden als je wat ouder bent en straks gesloopt kunnen genieten van de 'oude dag'.

Wat moet er veranderen volgens de werkgever?

Het begint al met het verschil van inzicht over of werknemers wel of niet recht hebben op kwartaaldagen op 65 en 66 jaar.

De pensioenleeftijd is in de cao opgeschoven naar het moment waarop men recht heeft op AOW. Met droge ogen beweert jullie werkgever, dat dit betekend dat iedereen van 65 en 66 jaar dus weer vol aan de bak mag, want de staffel in de cao over kwartaaldagen loopt immers niet door. Kort gezegd; na een dienstverband van ongeveer 40 jaar, mag je de laatste twee jaar van je carrière weer volledig meedraaien. Je eindigt zoals je begon, maar dan wel ietsje ouder, maar dat zijn details? Bijzonder aan dit voorstel is, dat het ingangsmoment van de ontzie maatregelen dan niet opschuift met 2 jaar, zoals de AOW leeftijd. Nee! jullie werkgever stelt voor alles gewoon 7 jaar later te laten ingaan!

Gelukkig legt jullie werkgever daarbij nog wel even uit, dat langer doorwerken kan, omdat iedereen gezonder is en ouder wordt. Jullie werk is niet meer zo zwaar als 'vroeger'. De werkgever vergeet daarbij even voor het gemak dat:

  • er nog steeds wel degelijk machines in fabrieken staan die ook van 'vroeger' zijn en vandaag nog gewoon bediend moeten worden, 
  • er inmiddels met minder mensen veel meer volume wordt gedraaid en 
  • de slijtage van al die jaren "vroeger" nu al geleden is en zeker niet minder wordt in die laatste jaren van de carrière.

Deze vlieger gaat misschien op jonge werknemers die nu aan boord stappen bij Smurfit Kappa.

Boos?

Absoluut! Het is stuitend te moeten aanhoren welke maatregelen zomaar aan de kant gezet worden en nog stuitender welke argumenten daaraan ten grondslag liggen. Er is maar een heel simpel argument voor jullie werkgever. Het is te duur! Het moet minder en de prijs daarvoor betalen de werknemers maar lekker zelf. Jullie werkgever heeft een kille rekensom gemaakt. De kosten voor ontzie maatregelen bedragen op dit moment 1,9% van de totale loonsom en zullen oplopen naar 4,3% van de totale loonsom. Daarna zullen de kosten vrij snel weer dalen. 

Jullie werkgever stelt dat deze kosten niet verder mogen oplopen dan 2% van de totale loonsom. De bonden hebben aangegeven best te willen praten over een andere manier van het inrichten van de ontzie maatregelen, maar dat het uitgangspunt daarbij is en blijft: mensen gezond naar de eindstreept brengen! 

Dat geldt voor alle generaties die werkzaam zijn binnen Smurfit Kappa, de werknemers die nu al een groot deel van de carrière erop hebben zitten en voor de werknemers die aan het begin staan.
Dat hier een verschil in kan zitten, zien de bonden echt wel. Wij zijn echter niet bereid te praten over een bezuinigingsoperatie. Dat kan en mag nooit het uitgangspunt zijn van modernisering van de cao.

En wat krijgen wij hiervoor terug?

Zoals gezegd, ietsje minder. Als jullie bereid zijn akkoord te gaan, dat het mes in de kwartaaldagen gaat, is jullie werkgever bereid akkoord te gaan met een loonverhoging. In een cao met een looptijd van 18 maanden ontvangen jullie dan per 1 maart 2014 2% en op 1 januari 2015 nog eens 0,6%. Dit is ten opzichte van onze eis om de lonen te verhogen met 3% per 12 maanden al een groot verschil, maar als je daar de verslechteringen bij opteld, komen jullie op een negatieve loonsverhoging uit.

En nu?

Wij gaan de kantines in om jullie te horen. Het voorstel wat wij van de werkgever nog op papier zullen ontvangen willen wij graag met jullie op de verschillende locaties bespreken. Pas dan zullen wij kijken hoe wij verder kunnen om jullie werkgever van deze ramkoers af te laten wijken. Jullie zullen per locatie apart een uitnodiging voor de ledenvergaderingen ontvangen.

Kom zoveel mogelijk naar de vergadering om je mening te laten horen over deze insteek van de werkgever. Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over het proces tot dusver. Mochten er vragen zijn dan hoor ik dat uiteraard heel graag. Tot snel in de kantines!

Vriendelijke groet, 

Mede namens de onderhandelingsdelegatie
Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen
06 23006214
j.twerda@cnvvakmensen.nl


Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid