Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Leden verwerpen eindbod Tetra Pak

De leden van CNV Vakmensen hebben zojuist vrijwel unaniem het eindbod van Tetra Pak voor een sociaal plan verworpen. "De directie walst over de werknemers heen, het conflict staat nu op scherp", zegt Henk van Beers, bestuurder van CNV Vakmensen. Hij verwacht op korte termijn acties bij het verpakkingenbedrijf in Moerdijk.

Sinds de directie in januari de sluiting van Tetra Pak in Moerdijk (225 werknemers) aankondigde, is de spanning flink opgelopen. "Het gaat hier om een winstgevend bedrijf, de werknemers voelen zich geschoffeerd door de manier waarop de directie hen behandelt", zegt Van Beers. "Het gaat op dit moment eigenlijk niet eens om de hoogte van de ontslagvergoeding. Het gaat vooral om het gemak waarmee zo'n sluiting wordt doorgedrukt. De ondernemingsraad heeft terecht een paar kritische vragen gesteld, bijvoorbeeld over de rechtmatigheid van het sluitingsplan, maar daar wordt gewoon overheen gewalst."

Ultimatum

Volgens Van Beers is de directie van Tetra Pak op dit moment in conflict met zowel de ondernemingsraad als de vakbonden. "Dit draait op acties uit, dat kan niet anders. Volgende week gaan wij een ultimatum stellen, dan krijgt de directie nog een laatste kans. En anders gaan we de week daarop het actietraject in."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid