Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Eindbod voor Parenco

Op 18 juli hebben we het overleg met de werkgever hervat over jullie cao.

Het loonbod lag op 1 juli op 3% voor 2019 en 2,5% voor 2020. Wij hebben aangegeven, dat dit loonbod beneden het mandaat van onze leden ligt. Vervolgens heeft jullie werkgever ons gevraagd om meer tijd om hun eigen mandaat op te rekken. Om die reden hebben we het overleg opgeschort en hebben we de werkgever de gelegenheid gegeven om de nodige lijnen uit te zetten.

Op 18 juli heeft jullie werkgever ons laten weten dat het, ondanks vele gesprekken langs verschillende lijnen, niet is gelukt om het mandaat op te rekken. Sterker nog, bij geen akkoord van vakbonden is het loonbod 2,75% voor 2019 en 2,75% voor 2020.

Wij zien dit als volstrekt onvoldoende en zijn hier niet mee akkoord gegaan. Dit doet wat ons betreft geen recht aan jullie inzet, die Parenco heeft gemaakt tot het succesvolle bedrijf wat het nu is. Wij hebben hier dus geen overeenstemming over bereikt. Het bod van jullie werkgever is opgeschreven in een eindbod. Deze is als bijlage toegevoegd.

Op 10 september om 20:00 en 22:15 in de Rehoboth zullen wij dit eindbod aan jullie voorleggen. Er bestaat een mogelijkheid dat we direct over gaan tot actievergaderingen (3/4 vergaderingen). Het is van groot belang dat alle leden hierbij aanwezig zijn. Alleen de aanwezige leden kunnen stemmen over het vervolgtraject.

Kun je niet aanwezig zijn in verband met vakantie en wil je toch je stem uitbrengen over het eindbod? Meld dit bij je vakbondsbestuurder. Let op: je kunt alleen je stem uitbrengen voor of tegen het eindbod. Je kunt NIET je stem uitbrengen over het vervolgtraject. Dat kan alleen als je aanwezig bent op 10 september.

Fabian Spruijt, kaderlid FNV
Berend Vruggink, (vervanger Fabian 18 juli)
Ashna Kamta, bestuurder FNV Procesindustrie

Bas Nieuwpoort, kaderlid CNV Vakmensen
Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid