Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

CNV Vakmensen stelt papier- en kartonfabrikant ultimatum

"Na vijf zeer moeizame onderhandelingsronden is het nu echt genoeg", zegt bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen. De vakbond stelt Smurfit Kappa Corrugated een ultimatum. Twerda:"Als de directie niet voor vrijdag 8 juni met een beter cao-bod komt, volgen er acties. Ik heb veel werknemers gesproken en de actiebereidheid is groot." 

Winst ook voor werknemers 

Twerda wijst op de situatie bij Smurfit Kappa Corrugated: "Het gaat goed bij de papier- en kartonproducent. Dat is mooi, maar daar mogen de werknemers dan ook echt wel wat van merken. Een structurele loonstijging van 2 procent en een vaste toeslag van 148 euro per maand is dan ook zeer redelijk." Twerda vindt het eindbod van de werkgever te mager: "Toen het moeizamer ging in het bedrijf hebben we daar als vakbond ook onze cao-wensen op aangepast.  Nu het beter gaat bij de fabrikant geeft hij ineens niet thuis, zo werkt het natuurlijk niet."

Negen lokaties

De CNV Vakmensen bestuurder is de afgelopen weken langs de negen lokaties gegaan:"Een ruime meerderheid van de werknemers wijst het cao-bod van de werkgever af. Mensen zijn boos en teleurgesteld. Als Smurfit Kappa Corrugated niet voor vrijdag 8 juni om 24 uur over de brug komt, volgen er acties, dat is zeker."

Smurfit Kappa heeft vestigingen in Hoogeveen, Soest, Loenen, Eerbeek, Eindhoven, Helmond, Oosterhout, Nieuwe Pekela en Etten-Leur.  

Smurfit Kappa Corrugated heeft 9 fabrieken in Nederland.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid