Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

CNV Vakmensen eist snelle betaling salarissen Edeldruk

CNV Vakmensen eist dat de ongeveer 25 werknemers van Edeldruk in Rotterdam zo snel mogelijk hun achterstallige salaris krijgen. "De mensen zitten al maanden in onzekerheid over de toekomst van het bedrijf", zegt Peter Vlaming, bestuurder van CNV Vakmensen. "Iedere keer is er gedoe over het salaris. Het salaris van maart hebben ze nog steeds niet ontvangen, ook niet na herhaaldelijk aandringen van onze kant. Het moet nu afgelopen zijn."

Edeldruk verkeert op de rand van faillissement. Het bedrijf is onderdeel van de Paardekooper Van der Windt Groep (met hoofdkantoor in Oud-Beijerland). Paardekooper heeft verschillende keren vergeefs geprobeerd om Edeldruk te verkopen en is hierover nu in gesprek met een Engelse partij.

MVO

"Het gaat hier om zakelijke belangen, waar werknemers nooit de dupe van mogen worden", stelt Vlaming. "Zij moeten gewoon hun salaris krijgen voor het werk dat ze doen. Edeldruk blijft ernstig in gebreke. Maar dat geldt evengoed voor moederbedrijf Paardekooper. Daar zit geld genoeg, de directie moet gewoon haar verantwoordelijkheid nemen. Het bedrijf is lid van MVO Nederland, maar in de praktijk blijkt hier weinig van. De verantwoordelijke financieel directeur is meestal onbereikbaar, afspraken worden voortdurend geschonden, antwoorden blinken uit in vaagheid."

Geen faillissement

Paardekooper wil volgens Vlaming zelf geen faillissement aanvragen voor Edeldruk. "Dat betekent dat de werknemers klem zitten. Van Edeldruk krijgen ze geen geld, en ze kunnen ook niet aankloppen bij het UWV voor een WW-uitkering. Dat kan pas als het bedrijf failliet is."  

Deze week

Vlaming eist dat de werknemers hun achterstallige salaris nog deze week krijgen overgemaakt. "Ze hebben de Pasen al zonder salaris moeten doorbrengen. Als ze deze week alsnog hun geld krijgen, hebben ze tenminste een beetje een leuke Koningsdag."

Op de website van Paardekooper Van der Windt staat onder meer:

Als lid van MVO Nederland maken wij onze MVO-ambities waar en leveren wij een wezenlijke bijdrage aan People, Planet en Profit.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid