Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

CAO akkoord DS Smith Packaging

Zes onderhandelingsrondes waren nodig om te komen tot een cao resultaat met de directie van DS Smith Packaging. 6 rondes is veel maar er lagen dan ook een aantal stevige voorstellen op tafel.

Met het cao resultaat zoals we dit met de werkgever hebben weten te bereiken is de nul lijn doorbroken. De cao zal een looptijd hebben van twee jaar, 2016-2017.
In beide jaren zal het loon in twee stappen elk jaar met 1,5% groeien. Per 1 mei 2016 met + 1% (uiterlijk in november vindt met terugwerkende kracht de uitbetaling over de periode mei tot en met oktober plaats) en per 1 november vindt een verhoging van +0,5% plaats. In het jaar 2017 vindt eenzelfde verhoging plaats.

Daarnaast, en niet onbelangrijk, is de fiscale verrekening van de vakbondscontributie voor vakbondsleden behouden. Dit is een netto voordeel van ± € 80,- in de 13e maand uitkering!

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de mogelijkheid om een drie- of 4 ploegen dienst verspreid over 6 dagen te introduceren. Maar dit kan alleen plaatsvinden als de Ondernemingsraad ermee instemt.  Ook zijn er afspraken gemaakt over hoe de werknemers vooraf betrokken worden. Introductie over een ploegenrooster over 6 dagen heeft voor- en nadelen. Zo zal men korter werken tegen hetzelfde loon en met een hogere ploegentoeslag. Werken tot zaterdagmiddag of zaterdagavond is dan wel inbegrepen. Doordat er in de cao mogelijkheden zijn gecreerd om ploegendiensten toe te kunnen toepassen in 6 dagen is het flexwerken voor de 2- en 3-ploegenrosters  van de baan.

In de komende weken vinden er ledenraadplegingen plaats  in Tilburg (in de Kantine) en in Eerbeek (bij “De Heideroos”). Dit laatste heeft te maken met de mobiliteit Van Ton Neijenhuis. De trap naar de kantine in Eerbeek is letterlijk een trap teveel.

Tijdens deze bijeenkomsten leggen wij het totale resultaat uit en wordt deze ook uitgedeeld. In kleinere groepen vindt dan de discussie hierover plaats zodat iedereen zijn/haar eigen mening kan geven. De totale onderhandelingsdelegatie zal op beide locaties aanwezig zijn en meepraten in de afzonderlijke groepen na de uitleg van het resultaat.

De uiteindelijke ledenraadpleging zal schriftelijk plaats vinden. Per email zullen de CNV leden een stemformulier ontvangen. Zo kan je na de bijeenkomst nog eens nadenken en in alle rust een eigen afweging maken.

Zodra de bijeenkomsten plaats vinden zullen er voorafgaand aan deze bijeenkomsten affiches van vakbonden in de vestigingen opgehangen worden en ontvangen jullie een persoonlijke uitnodiging per post.

Wij hopen jullie met dit bericht geïnformeerd te hebben en zien jullie allemaal graag terug op één van de bijeenkomsten in Eerbeek en Tilburg.

 
Met vriendelijke groet,
Arjan Zonneveld en
Henk Jongsma,
CNV Vakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid