Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Akkoord over sociaal plan Tetra Pak

CNV Vakmensen heeft zojuist een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de werknemers bij Tetra Pak in Moerdijk. "Een net resultaat, dat we hebben behaald dankzij de tomeloze inzet van de werknemers", reageert onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen.

Met het akkoord zetten de werknemers ook een punt achter de acties, die op 25 april zijn begonnen. "We hebben veel bereikt met elkaar", vindt Huizinga. "Tetra Pak zal nu een veel hogere ontslagvergoeding betalen dan ze eerst op tafel wilden leggen. Dat is ook wat wij bij herhaling hebben geëist: als Tetra Pak een goedlopend bedrijf wil sluiten, waarbij 215 banen verloren gaan, hangt daar een heel hoog prijskaartje aan."  

Begeleiding naar ander werk  

In de hoogte van de ontslagvergoeding is ook rekening gehouden met een compensatie voor de pensioenschade die de werknemers door het verlies van hun werk oplopen. Voor de begeleiding naar een andere baan is per werknemer 3.500 euro beschikbaar.  

Vestiging nog dit jaar dicht  

Tetra Pak wil de vestiging in Moerdijk nog dit jaar sluiten. In het sociaal plan zijn afspraken gemaakt voor de verschillende situaties waarin werknemers terecht kunnen komen. Werknemers die hun ontslagbrief tekenen, bijvoorbeeld omdat ze ergens anders een baan hebben gevonden, krijgen naast de ontslagvergoeding nog een maandsalaris mee. Werknemers die tot het eind aan het werk (moeten) blijven, krijgen naast de ontslagvergoeding nog een bonus van drie maandsalarissen.  

Bijeenkomst op 26 mei  

De vakbonden organiseren op maandag 26 mei een bijeenkomst voor de werknemers, waar het akkoord wordt toegelicht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid