Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Papier en karton - Nieuws

Actie bij papierfabriek DS Smith in Eerbeek

Maandag 18 november leggen werknemers van papierfabriek DS Smith in Eerbeek het werk vanaf 06.00 uur neer voor 24 uur. Zij nemen hiermee het stokje over van hun collega’s uit Tilburg die afgelopen woensdag staakten. Tegelijkertijd zijn de werknemers begonnen met een petitie. Ze willen een eerlijke cao met een structurele loonsverhoging van 1,5 procent.

Dinsdag 12 november verliep het ultimatum dat de bonden aan de directie van DS Smith hadden gesteld. De directie heeft hier niet op gereageerd. Dat betekende dat de werknemers van DS Smith - voor het eerst in de historie - in staking gingen. Daarbij werden ze ondersteund door hun collega’s uit Zaandam en Eerbeek.

Nog geen reactie

Ondanks dit duidelijke signaal is er nog steeds geen reactie vanuit DS Smith gekomen. CNV-bestuurder Nicole Engmann: "Blijkbaar is er meer nodig om ze wakker te schudden. Daarom leggen vandaag de werknemers in Eerbeek het werk neer. Wij hopen dat DS Smith eindelijk naar het eigen personeel gaat luisteren!”

Bij DS Smith werken 800 mensen verdeeld over 4 vestigingen in Tilburg, Zaandam en 2 in Eerbeek. De cao geldt voor ongeveer 600 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid