Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Wial - Nieuws

Wial: ledenvergadering reparatie WW en WGA

De overheid heeft de opbouw en lengte van de WW en Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) verkort. Dit heeft mogelijk financiële gevolgen.

Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dit is een private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW of loongerelateerde WGA. Na deze reparatie komt de duur van de WW en WGA weer op het oude niveau. 

Op het bij deze mail meegestuurde pamflet kun je lezen wat de reparatie inhoudt. Het is nu zo dat je de eerste tien jaar dat je werkt een maand WW per gewerkt jaar opbouwt. Vanaf het elfde jaar is dat echter een halve maand per gewerkt jaar! 

Na de reparatie wordt dit weer een maand opbouw per gewerkt jaar. Reparatie van de WW heeft dus sneller een positief effect dan je in eerste instantie misschien denkt. Het kost je enkele euro’s per maand. 

Als CNV Vakmensen willen we in een aparte cao vastleggen dat deze reparatie bij Wial plaats gaat vinden. In voorgaande gesprekken is al afgesproken dat Wial en bonden met elkaar aan tafel gaan, zodra duidelijk is in welke vorm reparatie kan. Dit is nu duidelijk en leden dienen hierover te stemmen. 

Zonder toestemming van de leden kan reparatie niet plaatsvinden, het is dus belangrijk dat we via stemming weten of de reparatie doorgang kan vinden! Om deze reden organiseren we een personeelsbijeenkomst, deze vindt plaats op:

Datum: donderdag 30 november 
Tijd:   12.30 - 13.00 uur
Locatie: Kantine Wial

De bijeenkomst is voor alle werknemers, alleen leden mogen echter stemmen of de reparatie wel of niet plaats gaat vinden. Je kunt nog ter plekke lid worden! 

Peter Vlaming
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid