Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Smurfit Kappa Golfkarton - Nieuws

Stemming onderhandelingsresultaat Smurfit Kappa

Op 16 juli heeft de cao-onderhandelingsdelegatie een onderhandelingsresultaat bereikt. CNV Vakmensen wil dit heel graag aan jullie voorleggen.

Het onderhandelingsresultaat staat onder het blokje downloads. Ik verzoek jullie hier kritisch naar te willen kijken en vervolgens jullie stem erover uit te brengen.
We hebben in dit resultaat vooral gesproken over een structurele oplossing voor de kwartaaldagen. Hier zal de komende jaren niets meer aan veranderen en niemand gaat er op achteruit.

Online stemmen

Als CNV vakmensen leggen wij dit resultaat positief aan jullie voor. Over het onderhandelingsresultaat kan digitaal gestemd worden. Klik daarvoor hier >>.  Stemmen kan tot en met 13 september 2018.

Overuren

Verder hebben we afgesproken dat Smurfit Kappa het komende jaar het aantal overuren reduceert met 20%. Dit is een behoorlijke uitdaging met het overwerk dat op diverse locaties meer structureel was dan incidenteel. Jullie directie beseft zich dat dit de duurzame inzetbaarheidsafspraken niet echt bevordert. Want duurzame inzetbaarheid is en blijft een thema van Smurfit Kappa en wij als vakbonden willen hierover meedenken.

Pensioenen

Er is nog steeds een issue over de pensioenen dat loopt sinds 2014. Er is een groep medewerkers die nadelige gevolgen ondervindt van de huidige regeling. We hebben afgesproken dat deze gevolgen vóór 2019 ondervangen moeten worden. Verder is de structurele salarisverhoging van 2,75% in lijn met de verhogingen in de branche.

Mochten er onduidelijkheden zijn dan hoor ik dat graag!

Sijtze de Bruine
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5756 5090
E s.debruine@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid