Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Smurfit Kappa Golfkarton - Nieuws

Smurfit Kappa komt met betere regeling

Een staking van één dag was voldoende om Smurfit Kappa te bewegen tot betere garanties voor de 800 werknemers die betrokken zijn bij de verkoop van hun bedrijf aan investeringsmaatschappij Aurelius.

"Iedereen houdt voorlopig werk", zegt Jacqueline Twerda, bestuurder van CNV Vakmensen. "Volgend jaar verdwijnen er mogelijk wel op kleine schaal banen, maar voor die werknemers hebben we een goede regeling afgesproken."        

Smurfit Kappa wil 6 bedrijven verkopen aan investeringsmaatschappij Aurelius. Het gaat om Smurfit Kappa Solid Board (Hoogkerk, Nieuweschans, Coevoerden en Oude Pekela), Smurfit Kappa Trimbach (Bergen op Zoom) en Smurfit Kappa GSF (Oude Pekela).

Beter aanbod

CNV Vakmensen staat achter de verkoop, maar wilde betere garanties voor de werknemers die hierbij zijn betrokken. Vandaag kwam Smurfit Kappa met een beter aanbod. "We hebben dit meteen aan de leden voorgelegd", zegt Twerda. "Belangrijke afspraken zijn dat de huidige pensioenregeling in stand blijft en dat er in ieder geval tot 1 februari 2016 geen reorganisatie plaatsvindt. Voor degenen die daarna hun baan mogelijk kwijtraken, geldt tot 1 januari 2017 een goed sociaal plan, met een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule."

Dinsdag weer aan het werk

De werknemers hebben het nieuwe bod positief ontvangen. "Dat betekent dat morgen iedereen weer aan het werk gaat", zegt Twerda.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid