Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuws over cao Smart Packaging Solutions

Na een lange periode van zomerstilte is er concreet nieuws over jouw cao. Er is een stap gemaakt door de werkgever om het laatste resultaat te verbeteren. Dit heeft hij gedaan door een hogere loonsverhoging te bieden.

Nieuwe loonvraag
De werkgever heeft wijzigingen aangebracht vanwege de afwijzing van het vorige cao resultaat door de FNV leden. Deze afwijzing had diverse oorzaken en gaf vooral een signaal af over de onvrede op de werkvloer. Signalen die ook ik heb doorgekregen vanuit de leden van CNV Vakmensen, maar die toen niet geleidt hebben tot een afwijzing van het resultaat door de leden van CNV Vakmensen.

Het signaal van onvrede heeft de werkgever serieus genomen door in gesprek te gaan met verschillende werknemers op de werkvloer en vanuit daar heeft hij een nieuw loonbod op tafel gelegd.

In het nieuwe akkoord is overeengekomen dat de lonen per 1 april 2017 worden verhoogd met 2,0% en op 1 april 2018 met 2,0%. In het laatste voorstel was de verhoging 1,5% op 1 april 2018 en hier is nu dus 0,5% bijgekomen, een mooie verbetering. De vloer van de vakantietoeslag wordt op genoemde data met dezelfde percentages verhoogd. De cao kent een looptijd van 1 april 2017 tot 1 april 2019.

Proces
De leden van CNV Vakmensen hebben het bereikte resultaat voor de zomer niet afgestemd. Er is destijds niet unaniem voor gestemd, maar wel was een meerderheid voor het bereikte resultaat. Al ontving ik bij de stemmen ook diverse signalen en gevoelens.

Het nieuwe resultaat met de hogere loonsverhoging ligt vanwege de eerdere instemming niet meer per stemming voor bij jullie als leden van CNV Vakmensen. Wel geldt het nieuwe bereikte resultaat voor alle werknemers binnen Smart Packaging Solutions en dus ook voor alle leden van CNV Vakmensen.

Vragen
Het is een ongebruikelijke situatie en wellicht heb je vragen hierover of wil je jouw mening geven over het nieuwe resultaat. Jouw mening en vragen hoor ik graag, dus neem gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens vindt je onderaan deze nieuwsbrief. Deze gegevens kan je ook gerust gebruiken als je andere vragen rondom je werk en inkomen heb.

Tamara Westerink
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid