Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen voor reparatie WW/WGA SPS

Vorig jaar is er een stemming geweest over de reparatie van de WW/WGA. Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen bij Smart Packaging Solutions hebben ja gezegd tegen de reparatie.

De reparatie
Wanneer je onverhoopt werkloos of langdurig ziek bent geworden, ontvang je door de reparatie een uitkering die dezelfde duur heeft als voor 2016. Voor jou betekent dit dat je langer een uitkering krijgt en dat je hiervoor een premie gaat betalen.

Tussenperiode
Er zal helaas een korte tussenperiode zijn waarin je minder WW/WGA-rechten hebt, omdat we de regeling niet aansluitend geregeld konden krijgen. Heb je binnenkort onverhoopt te maken met ontslag bijvoorbeeld door een langdurig ziekteperiode, laat je dan goed adviseren. In alle gevallen kun je het beste contact opnemen met onze juridische medewerkers via cnvinfo@cnv.nl (030-7511007).

Hoe nu verder?
Leden van beide vakorganisaties zijn akkoord met de reparatie van de WW. De vertegenwoordiger van de werkgeversvereniging AWVN gaat nu het proces in werking zetten. Zij zorgen voor de benodigde papieren en de verwerking hiervan. Wanneer dit geregeld is, zul je hiervan op de hoogte worden gesteld met daarbij ook de datum vanaf wanneer premie geheven zal gaan worden.

Informatie en contact
Voor meer informatie over de regeling verwijs ik je naar de website www.spaww.nl. Daarnaast kun je met vragen en opmerkingen over de regeling of je werk ook contact met mij opnemen.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid