Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eerste onderhandelingen Cao SPS

Op dinsdag 25 april hebben werkgever CNV Vakmensen en FNV gesproken over een nieuwe cao bij Smart Packaging Solutions. Helaas hebben de gesprekken nog niet tot een resultaat geleid. Op 9 mei gaan de onderhandelingen verder.

Voorstellen
Op dinsdag 11 april hebben vakbonden hun voorstellen aan de werkgever toegelicht en de nodige vragen hierover beantwoord. Werkgever had op dat moment geen voorstellen voor een nieuwe cao en ook bij aanvang van de onderhandelingen op 25 april waren er geen voorstellen. Dit betekent dat we praten over de voorstellen van CNV Vakmensen en FNV.

Reactie op de voorstellen
Werkgever heeft gereageerd op de voorstellen en zou graag een tweejarige cao willen afspreken. Hierbij wil de werkgever een loonsverhoging van 1% per cao-jaar geven. Dit staat nog erg ver af van onze loonvraag. Daarnaast hebben we gesproken over duurzame inzetbaarheid, communicatie en werkdruk. Werkgever vindt het nu nog onduidelijk waar en hoe er werkdruk wordt ervaren, mocht je hierover je verhaal willen delen neem dan contact op. Tot slot hebben we ook gesproken over scholing. Werkgever heeft uitleg gegeven over SolidLearning. De werkgever geeft aan dat er voor andere vormen van scholing altijd individueel gesproken kan worden en er dan een maatwerkoplossing zal worden geboden aan de werknemer. Wij zien liever concrete mogelijkheden en kaders waarmee werknemers in een zelfstandige positie komen ten opzichte van hun eigen loopbaan.

Vervolg
Voor de volgende onderhandeling op 9 mei krijgen we meer cijfers over bezetting, overwerk, opleiding en deelname aan de faciliteiten van duurzame inzetbaarheid. Wil je jouw ideeën en ervaringen over één van deze thema’s of je mening over het loonbod willen delen? Neem dan contact met mij op, dit kan ook voor andere vragen rondom je werk.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid