Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sappi - Nieuws

Start cao onderhandelingen Sappi Maastricht

Op 22 oktober hebben we tijdens 2 drukbezochte ledenraadplegingen de cao voorstellen van CNV Vakmensen toegelicht en vastgesteld. Tevens hebben de leden ook gestemd over het wel/niet repareren van derde jaar WW. Op 25 oktober zijn we gestart met de cao onderhandelingen bij Sappi Maastricht.

Echt onderhandeld is er nog niet. Alle vakbonden hebben hun cao voorstellen uitgewisseld en toegelicht. De wijzigingsvoorstellen van Sappi vernemen wij voor 16 november.

1. goedkeuring tekst cao Sappi 2017-2018

Afgelopen maanden hebben we nog diverse tekstwijzigingen met succes voorgelegd bij Sappi. De cao tekst inclusief bijlagen en aanhangsels zijn nu door alle cao partijen eindelijk goed gekeurd. Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens op de volgende link: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/papier-en-karton/cao-sappi.

2. ledenraadplegingen 22 oktober
In september hebben wij via een uitgebreide enquête jullie wensen gepeild omtrent de arbeidsvoorwaarden bij Sappi Maastricht. Jullie wensen vormen immers de basis voor de cao voorstellen van CNV Vakmensen. De opkomst was prima. De response op onze concept voorstellen was eveneens prima: unaniem goed gekeurd, dat geeft de burger moed. Onze cao voorstellen kunnen jullie lezen op dezelfde link: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/papier-en-karton/cao-sappi.

Tevens hebben wij de reparatie derde jaar WW ter goedkeuring aan jullie voorgelegd. Jullie hebben massaal dit voorstel verworpen. Er kan pas definitieve duidelijkheid verstrekt worden indien ook de leden van de andere vakbonden gestemd hebben. Wordt dus nog vervolgd.

3. cao voorstellen van Sappi Maastricht
Sappi heeft aangegeven eerst de voorstellen van de 3 vakbonden aan te horen. Vervolgens zal Sappi voor 16 november komen met een hun voorstellen. Op 16 november worden de cao onderhandelingen weer hervat. Heb je nog vragen of wil je reageren op deze nieuwsbrief? Neem dan even contact met ons op.

Ontvang je onze nieuwsbrieven nog niet per email? Meldt dat even bij ons, dan maken we dat in orde.

CNV Weetjes
-
Wil je ca. 40% van de betaalde vakbondscontributie terug ontvangen?
Download dan jouw jaaropgave van de betaalde contributie CNV Vakmensen 2018 door in te loggen op https://www.cnvvakensen.nl. Lever jouw jaaropgave vóór 1 december in bij de loonadministratie
- Bij CNV Vakmensen hebben alle leden een gratis rechtsbijstandsverzekering voor privé zaken; geldt ook voor niet werkende gezinsleden: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden/voordelen-lidmaatschap.
- Hulp nodig bij invullen van je belastingformulier? https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/belastingservice/belastingaangifte.

Jullie zien, we maken werk van jullie werk! Wil je meer weten over de voordelen van een lidmaatschap bij CNV Vakmensen? Kijk dan op onze site www.cnvvakmensen.nl.

Namens CNV Vakmensen,

Ralph Hamelers
Cao delegatie lid
E: ralph.hamelers@sappi.com

Jean-Marie Severijns
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 60 2160
E: j.severijns@cnvvakmensen.nl 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid