Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sappi - Nieuws

Sappi vasthoudend in verslechteringsvoorstellen

In de derde onderhandelingsronde op dinsdag 4 februari heeft de directie van Sappi Maastricht haar voorstellen voor de nieuwe cao nog eens uitgebreid toegelicht en gepresenteerd.

Duidelijk is dat zij nog niet van plan zijn de voorstellen met betrekking tot de opkomstdagen/adv en het creëren van verschillen voor bestaande werknemers en nieuw aan te stellen werknemers fundamenteel te wijzigen dan wel te laten vallen. Wel hebben zij de oorspronkelijke voorstellen op enkele punten cijfermatig wat aangepast. Daarmee liggen de licht aangepaste oorspronkelijke voorstellen in feite nog steeds op tafel en heeft Sappi in de derde ronde nogmaals geprobeerd haar argumenten voor die voorstellen te verduidelijken.

In het kader van die voorstellen is gesproken over onder andere het opleidings-/scholingsbeleid, de situatie rondom overwerk en het ziekteverzuim. De directie geeft daarbij aan bij Sappi een ‘cultuuromslag’ te willen realiseren. De toelichting van de kant van de werkgever nam geruime tijd in beslag. Daardoor hadden de bonden geen tijd meer om dezelfde dag nog te reageren op het verhaal van de directie. Dat gebeurt dus in de volgende, vierde, ronde van de onderhandelingen. Om de vaart erin te houden hebben we een extra ronde afgesproken op dinsdag 18 februari aanstaande. Uiteraard houden we jullie dan ook weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

In deze nieuwsbrief is het gezamenlijk pamflet met andere vakbonden toegevoegd.   

Jean-Marie Severijns
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 60
E: j.severijns@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid