Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sappi - Nieuws

Pensioen compensatieregeling bij Sappi Maastricht

Als werknemer van Sappi bouwen jullie per 1 januari geen pensioen meer op bij het ondernemings pensioenfonds van Sappi Netherlands maar bij het bedrijfspensioenfonds PGB. Sappi heeft jullie op 8 juli schriftelijk geïnformeerd over de overgang naar deze nieuwe pensioenregeling.

Om te voorkomen dat de bezwaarperiode verstreken is adviseren we je met klem vóór 5 augustus Sappi schriftelijk/per email mede te delen dat je niet akkoord bent met vermelde brief.

Een korte toelichting

In de brief staat vermeld  dat je onder bepaalde voorwaarden recht hebt op een compensatie. Om te bepalen of een werknemer in aanmerking komt voor een compensatie heeft Sappi per werknemer een individuele berekening gemaakt. Helaas heeft Sappi deze berekening op persoonsniveau niet bijgevoegd. Dat is wat ons betreft onzorgvuldig, te meer omdat Sappi stelt dat als je niet binnen 4 weken reageert – dus vóór 5 augustus-  je akkoord bent met de brief en dus ook akkoord bent met de voorgestelde compensatie. Als werknemer kan je nu niet beoordelen of de voorgestelde compensatie correct is.

Je kan  volgens ons pas als werknemer de voorgestelde compensatie  gefundeerd beoordelen indien je beschikt over de volgende informatie:
1. UPO/jaaropgave 2014 van pensioenfonds Sappi
2. UPO/jaaropgave 2015 van PGB
3. Berekening van de compensatie

We hebben geprobeerd dit met de directie te bespreken. Helaas waren die op vakantie. Om te voorkomen dat straks (na 5 augustus 2016) de bezwaarperiode verstreken is, adviseren we je  nu vóór 5 augustus een bezwaarschrift in te dienen. Dat kan eenvoudig met bijvoorbeeld de volgende regel: Naar aanleiding van uw brief d.d. 8 juli 2016 inzake de nieuwe pensioenregeling deel ik u mede dat ik niet akkoord ga met deze brief. Om de voorgestelde compensatie te kunnen beoordelen wil ik eerst de berekening van Sappi ontvangen”.

Heb je vragen, of wil je reageren op deze nieuwsbrief? Laat het me dan even weten.

Je ziet, we maken voor weinig geld heel veel werk van je werk.  Geeft de extra nieuwsbrieven maar aan een geïnteresseerde collega. Ben je nog geen lid? Dan wordt het nu de hoogste tijd onderstaande bon snel in te vullen.

CNV Weetjes
- Weet je dat je als lid GRATIS een gezinsrechtsbijstandsverzekering hebt (voor alle thuiswonende gezinsleden)? Deze CNV Gezinsrechtshulp kun je dus ook gebruiken bij burengeschillen, consumentenzaken, studiefinanciering, ziektekostenverzekering of bij fiscale problemen of huursubsidie. Voor meer informatie: zie http://www.cnvvakmensen.nl/ledenvoordeel/rechtshulp/rechtshulp-voor-het-hele-gezin/
-
Weet je dat nieuwe leden de eerste 6 maanden slechts 50% van de contributie betalen? Zie http://www.cnvvakmensen.nl/lidmaatschap/
-
Weet je dat je circa 40% van de betaalde vakbondscontributie via  Sappi en de fiscus terug kunt krijgen? Voor een fulltime werknemer is dat al snel € 70,- netto op jaarbasis. De netto contributie van een fulltimer bedraagt dan. ca. €10,- per maand;  netto contributie van een parttimer (tot 20 uren per week) bedraagt ca, €5,- per maand.

Jean-Marie Severijns
bestuurder
M 06 51 60 21 60
E j.severijns@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid