Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sappi - Nieuws

Ledenraadplegingen Sappi op 19 februari

Op 19 februari zullen er ledenraadplegingen over te weinig gewerkte diensten 2014 worden gehouden. Zoals bekend hebben de vakbonden op verzoek van 77 werknemers van Sappi Maastricht de directie verzocht de Cao Sappi correct uit te voeren.

Dit met betrekking tot de tijdelijke vervroegde ombouw van de vier- naar de vijfploegendienst in april 2014., maar Sappi weigert dat. In plaats daarvan willen zij dat de te weinig gewerkte diensten in 2014 voor 50% worden ingehaald. Voor ons is deze handelswijze niet alleen onbegrijpelijk, maar ook onacceptabel. Wij claimen dat Sappi de eigen cao-afspraken gewoon correct uitvoert. Niet meer, maar ook niet minder.

Alvorens nu verdere stappen te ondernemen en te reageren richting directie willen we eerst deze vreemde handelswijze van Sappi op een van onderstaande ledenraad-plegingen met jullie bespreken. Ongeorganiseerde werknemers zijn ook van harte welkom.

Wanneer:               19 februari 2015
Waar:                       de Commanderij
sessie 1                  13.00  tot 14.00 uur
sessie 2                  14.15 tot 15.15 uur


Wat is het probleem?
Door de tijdelijke ombouw van de 5 naar de 4 ploegendienst en later de vervroegde tijdelijke ombouw van de vier- naar vijfploegendienst in april 2014, in combinatie met de keuze van de ingangsdata, hebben diverse werknemers minder dan 219 diensten gewerkt in 2014. Sappi stelt dat de betreffende werknemers die te weinig gewerkte dagen op basis van redelijkheid en “vrijwilligheid” voor 50% moeten inhalen. Mocht achteraf blijken dat een werknemer deze dagen niet heeft ingehaald, dan zullen deze dagen voor 50% verrekend worden met de verlofdagen.

Kortom als Sappi daad bij woord voegt, kost het jullie ten onrechte veel geld. Wil je dat voorkomen? Wil je dat de Cao Sappi correct wordt uitgevoerd? Bezoek dan een van onze 2 ledenraadplegingen.

Tot donderdag 19 februari 2015.


Namens de gezamenlijke vakbonden bij Sappi,

Jean Marie Severijns    CNV Vakmensen
Ilja Philippen                  FNV Bondgenoten
Peter Kelleter                 Vakbond De Unie
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid