Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sappi - Nieuws

Goed nieuws voor medewerkers Sappi

De medewerkers van Sappi die in 2014 te weinig diensten hebben gewerkt hoeven deze diensten niet meer in te halen. Sappi heeft op 12 maart ons verzoek voor 100% gehonoreerd.

Zoals bekend hebben de vakbonden eind 2014 op verzoek van77 werknemers van Sappi Maastricht de directie verzocht de cao Sappi correct uit te voeren, met betrekking tot de tijdelijke vervroegde ombouw van de vier- naar de vijf-ploegendienst in april 2014. Omdat Sappi op 4 februari vooralsnog weigerde de cao correct uit te voeren, hebben we op 19 februari onze leden gehoord middels 2 ledenraadplegingen. Op basis van deze ledenraadplegingen  hebben we Sappi op 27 februari vriendelijk doch dringend verzocht de cao Sappi  correct uit te voeren. Op 12 maart heeft Sappi ons verzoek voor 100 % gehonoreerd. Wat ons betreft is daarmee een vervelende periode alsnog goed afgesloten.

Wat is nu afgesproken?
In april 2015 zal Sappi onderstaande gaan uitvoeren:
1. Werknemers die in 2014 geen 219 diensten hebben gewerkt hoeven deze diensten niet meer in te halen. De te weinig gewerkte diensten zullen ook niet op welke wijze dan ook verrekend worden.
2. Werknemers die in 2014 geen 219 diensten hebben gewerkt, maar wel conform rooster op 14, 15 of 16 april hebben gewerkt zullen (indien dit nog niet heeft plaatsgevonden) alsnog worden uitbetaald conform de gemaakte afspraken (200%).
3. Werknemers die al diensten hebben ingehaald zullen (conform art.40) hiervoor worden gecompenseerd in tijd. Mocht de voorkeur uitgaan naar het uitbetalen van de uren, dan dienen deze medewerkers dit uiterlijk 31 maart schriftelijk kenbaar te maken bij de heer Odekerken van SSC.

Jullie zien, we maken voor weinig geld heel veel werk van jullie werk. In dit geval is je lidmaatschap extra lonend. Geeft de extra nieuwsbrieven maar aan een geïnteresseerde collega. Ben je nog geen lid? Dan wordt het nu de hoogste tijd onderstaande bon snel in te vullen. Ten slotte hebben we ook voor jullie de kooltjes uit het vuur gehaald.
 

CNV Weetjes

-  Weet je dat je als lid GRATIS een gezinsrechtsbijstandsverzekering hebt (voor alle thuiswonende gezinsleden)? Deze CNV Gezinsrechtshulp kun je dus ook gebruiken bij burengeschillen, consumentenzaken, studiefinanciering, ziektekostenverzekering
of bij fiscale problemen of huursubsidie. Voor meer informatie: zie http://www.cnvvakmensen.nl/ledenvoordeel/rechtshulp/rechtshulp-voor-het-hele-gezin
-  Weet je dat nieuwe leden de eerste 6 maanden slechts 50% van de contributie betalen? Zie http://www.cnvvakmensen.nl/lidmaatschap
-  Weet je dat je circa 40% van de betaalde vakbondscontributie via Sappi en de fiscus terug kunt krijgen? Voor een fulltime werknemer is dat al snel € 70, - netto op jaarbasis. De netto contributie van een fulltimer bedraagt dan. ca. € 10, - per maand;
netto contributie van een parttimer (tot 20 uren per week) bedraagt ca, € 5, - per maand.

Jean-Marie Severijns,
bestuurder CNV Vakmensen
j.severijns@cnvvakmensen.nl
06-51602160

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid