Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Saint Gobain - Nieuws

Nieuw pensioen bij Saint Gobain Abrasives Born

Tijdens de ledenraadpleging op 30 november zijn de leden van CNV Vakmensen akkoord gegaan met de nieuwe pensioenregeling (zie bijlage) per 1-1-2019. Daarnaast hebben de leden het bijgevoegd voorstel om het derde jaar WW te repareren afgewezen.

Een kort resumé.

1.
Nieuw pensioenregeling per 1-1-2019: United Pensions
De nieuwe pensioenregeling is op 30 november uitgebreid toegelicht aan de hand van bijgevoegde presentatie. De verwachting is dat de Centrale Ondernemingsraad binnenkort ook akkoord gaat met de keuze van United Pensions resp. aangepast pensioenreglement. Dit betekent dat na 31 december 2018 voor geheel Saint Gobain NL het pensioen bij Delta Lloyd stopt en bevroren wordt. Per 1-1- 2019 hebben jullie een gelijkwaardig pensioen bij United Pensions.

2.Nieuwe cao-loonsverhoging per 1-1-2019
De leden zijn tevens unaniem akkoord gegaan met de nieuwe cao-loonsverhoging

 • 2,3 % per 1 januari 2019;
 • 0,57% per 1 januari 2020.
3. Geen reparatie derde jaar WW
Sinds 2016 is de opbouw en duur van de WW verslechterd: van  max. 38 maanden naar max. 24 maanden. Het voorstel om de maximale WW duur weer te repareren tot max. 38 maanden is door de leden unaniem afgewezen.

4. Wijziging belasting per 1-1-2019 voor werknemers die in België wonen
Woon je in België en betaal je belasting in Nederland? Dan zal als gevolg van een wijziging in de belastingwet bij geen aanvullende maatregelen per 1-1-2019 je netto loon tot ca. €50,- netto per maand minder worden. Er zijn nu 2 mogelijke oplossingen om deze loonderving te vermijden:
 1. We hebben jullie werkgever verzocht om voor 1-1-2019 een dispensatie verzoek in te dienen bij de belastingdienst. Als die dispensatie verkregen wordt, verandert er niets voor jou.
 2. Vul jaarlijks een belastingbiljet in in Nederland. CNV Vakmensen helpt je daarbij. CNV leden en ACV leden kunnen voor €10,- hun belastingbiljet laten invullen. Niet leden betalen ca. €50,-. 

Voor meer informatie zie:
https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/belastingservice/belastingaangifte 

5. Overleg met werkgever over lopende actuele zaken
In februari 2019 gaan we diverse actuele cao-aandachtspunten bespreken. Heb je nog een aandachtspunt of vraag? Laat het ons dan even weten. 


CNV Weetjes

 • Bij CNV Vakmensen hebben alle leden een gratis rechtsbijstandsverzekering voor privé zaken; geldt ook voor niet werkende gezinsleden;
 • Moet je nog een ziektekostenverzekering kiezen voor 2019? Weet dat je via CNV Vakmensen een collectiviteitskorting krijgt: 8 % op basis verzekering en 10 % op de aanvullende verzekeringen. Gebruik dan het collectiviteitsnummer 2525003 of cz.nl/cnv

Jullie zien, we maken werk van jullie werk! Wil je meer weten over de voordelen van een lidmaatschap bij CNV Vakmensen? Kijk dan op onze site www.cnvvakmensen.nl. Actie: eerste 6 maanden à 50%. Heb je nog vragen of wil je reageren op deze nieuwsbrief? Neem dan even contact met ons op.

Mede namens kaderleden CNV Vakmensen: Liliane Kuhtreiber en Katleen Schepers  

Jean-Marie Severijns,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-51602160
E. j.severijns@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid