Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao PilloPak - Nieuws

Overleg cao Kartoflex van start gegaan

Op woensdag 7 juni 2017 zijn de onderhandelingen voor de cao Kartonnage en Flexibele Verpakkingen van start gegaan. Alle cao-partijen hebben hun voorstellenbrief toegelicht. CNV Vakmensen zet in op werk en loonsverhoging.

Loonsverhoging?
Tijdens de cao-onderhandelingen hebben alle partijen hun voorstellenbrief toegelicht. Volgens de vragenlijst die werkgevers hebben ingevuld, gaat het nog steeds niet goed in de branche. De volumes en prijzen zijn nog steeds niet op het gewenste peil. Er zijn meerdere bedrijven die moeite hebben om goede resultaten te boeken. Kartoflex wil daarom de loonkosten niet laten stijgen. Eerder minder laten worden door het aanpassen van enkele toeslagen zoals ploegendienst toeslag en overwerktoeslag. Zodat de loonsverhoging wordt betaald uit het schrappen van andere zaken, een sigaar uit eigen doos. Tot nu toe hebben de werkgevers geen loonbod gedaan.

Net als vorig jaar willen de werkgevers de bovenwettelijke bepalingen uit de cao halen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er vormen van verlof, doorbetaling bij ziekte in het derde ziektejaar en leeftijdsdagen misschien moeten worden ingeleverd. Daar zijn wij fel op tegen. Die hebben we in het verleden met moeite binnen gehaald.

Proef langer werken
De proef (gedurende het kalenderjaar 2017) over langer dan 36 uur per week werken willen zij al definitief maken. De proef is nog niet afgelopen en is nog niet geëvalueerd. Uitgangspunten in de proef zijn: het kan alleen als zowel werkgever als werknemer dit beiden willen. Er kan geen sprake van dwang zijn, weigeren mag. De Arbeidstijdenwet dient als grens. Door het langer werken wordt het inkomen van de medewerker verhoogd. Wij zijn daar als bond geen voorstander van. Je moet je werk in de gebruikelijke tijd kunnen doen. Je extra inkomen wordt dan door meer werken betaald, de werkgever krijgt er extra productie voor terug. Als er sprake is van structureel meer werken, zou er iemand voor moeten worden aangenomen. Er zijn nog genoeg mensen die aan het werk willen. Komt langer werken en structureel overwerk in je bedrijf voor? Laat het ons weten via onderstaand mailadres of telefoonnummer.

Werkzekerheid
Het lijkt wel of de “verbeteringen” in de cao komen uit het inleveren van rechten. Dit kan niet de bedoeling zijn. Juist in een branche waar het minder goed gaat, moet worden geïnvesteerd in mensen. Nieuwe mensen komen er maar weinig binnen en de gemiddelde leeftijd ligt hoog. Juist nu moet men investeren in scholing, ontwikkeling en tevredenheid van de bestaande werknemers. Zodat de kwaliteit van de producten optimaal blijft en iedereen mee kan met veranderingen. Langer doorwerken, nu de AOW-leeftijd omhoog gaat, wordt niet makkelijker. De richtpensioenleeftijd gaat per 1 januari 2018 omhoog naar 68 jaar. De AOW zal waarschijnlijk ook naar die leeftijd gaan, al weten we dat pas 5 jaar van te voren. De werknemer moet dus fit, bekwaam en met plezier aan het werk blijven. Dat is een verantwoordelijkheid voor zowel werknemer als werkgever. Denk daarom eens na over hoe jij fit en bekwaam blijft. Het fonds Collectieve Belangen voor de Kartonnage organiseert veel initiatieven om hieraan te werken, vaak met een subsidie voor de kosten. Vraag eens aan de Ondernemingsraad en je werkgever wat zij er aan doen. In een onzekere tijd moet je als werknemer denken aan hoe goed je inzetbaar bent in de arbeidsmarkt. Jij kan er wat aan doen. Zoek een opleiding of training uit en volgt deze. Het staat goed op je sollicitatiebrief mocht er iets gebeuren bij je bedrijf. Denk niet dat het jouw niet overkomt. De collega’s van Solidus Solutions in Bergen op Zoom hebben daar nu mee te maken. Dat bedrijf gaat dit jaar sluiten.

Kortom, er is nog veel werk aan de winkel om een goede cao te krijgen. Daarom hebben wij je steun hard nodig. Laat dit pamflet aan je niet-georganiseerde collega’s lezen en vertel ze dat zonder een vakbond er geen loonsverhoging komt. Laat je werkgever weten dat een loonsverhoging nodig is om alle rekeningen te kunnen betalen. Overtuig je collega’s om lid te worden van CNV Vakmensen. Samen staan we sterk. De onderhandelingsdelegatie zal jullie mening vertegenwoordigen. Wij willen graag van je horen wat je er van vindt. Laat je reactie achter op j.kraan@cnvvakmensen.nl of via 06-51602048.

Mede namens Kees Huijsmans en John Wesselingh (kaderleden en leden van de onderhandelingsdelegatie),
Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid