Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao PilloPak - Nieuws

EVP premie cao Kartoflex naar 1%

Binnen de sector Kartonnage en flexibele verpakkingen kennen we een evp premie. Deze premie is bestemd voor de pensioenopbouw van mensen die niet meer aan de VUT en prepensioenregelingen kunnen meedoen. Per 1 september gaat de premie van 1,3% naar 1%. Werkgevers en werknemers betalen elk de helft.

EVP staat voor Extra Voorwaardelijk Pensioentoezegging. De EVP is in 2006 uit onderhandeld in de Cao Kartonnage en flexibele verpakkingen. Als gevolg van regeringsmaatregelen verdween de VUT (je betaalde voor de mensen die dat moment in de VUT zaten) en het prepensioen(zelf een potje opbouwen). In dezelfde tijd werd de opbouw van het levenslange ouderdomspensioen (voor als je met de AOW gaat) veranderd. Door de afschaffing van de VUT en het Prepensioen kon een bepaalde groep niet genoeg pensioen opbouwen om eerder te stoppen met werken. Die hebben recht op de EVP.

De voorwaarden

  1. Je moet op 31 december 2005 hebben deelgenomen aan de regeling en de toenmalige prepensioenregeling en VUT regeling van de sector Kantonnage en Flexibele Verpakkingen;
  2. Op 1 januari 2006 zijn gaan deelnemen aan de regeling;
  3. Geboren zijn voor 1 januari 1976;
  4. In de periode van 1-1-2006 tot 1-1-2021 of als dat eerder is tot de ingang van het pensioen onafgebroken in dienst zijn bij de werkgever die de Cao Kantonnage en flexibele verpakkingen toepast of tot aan de ingang van het pensioen (voor 2021).

Let op: aan alle vier de voorwaarden moet worden voldaan! Je kunt op je UPO (Uniform Pensioen Overzicht) zien of je rechten hebt opgebouwd. Eén keer per jaar wordt het overzicht door PGB toegestuurd.

Hoe wordt de EVP gefinancierd?

Vanaf 1 januari 2012 wordt er een premie geheven over alle werknemers binnen de branche. Dit zal doorgaan tot 2021. Vanaf 1 januari 2017 bedraagt de premie 1,5% van het ongemaximeerde loon. Dit percentage geldt voor iedereen. Met ingang van 1 januari 2018 is dat 1,3% geworden. De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar. Vanaf 1 januari 2021 of eerder als men met pensioen gaat, zal er een stukje ouderdomspensioen worden ingekocht voor degenen die er recht op hebben (zie voorwaarden). De uitkering is gebaseerd op het gemiddelde loon van 2002 tot en met 2005. De regeling wordt niet opgehoogd met toeslagen. Dat betekent dat hij niet meegroeit met de prijs- of inflatieontwikkeling. De premie wordt voor 50% door de werknemers betaald en voor 50% door de werkgevers.

Tijdens herberekeningen is gebleken dat de premie omlaag kan. Per 1 september wordt de premie 1,0%. Dit betekent voor u dat de premie voor de werknemer van 0,65% naar 0,5% gaat. Op grond van de huidige gegevens moet dit voldoende zijn voor de beloofde toezeggingen.

Voor meer informatie kunt u mij bellen of mailen. CNV Vakmensen let ook op uw pensioen.

Jacqueline Kraan
bestuurder
E.:  j.kraan@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 20 48

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid