Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao PilloPak - Nieuws

Bonden praten weer over sociaal pan Hellema

De vakbonden CNV Vakmensen en FNV hebben woensdagmiddag 31 mei weer een overleg gehad om te onderhandelen over een goed Sociaal Plan in verband met de voorgenomen sluiting van Hellema Verpakkingen.

Jullie hebben aangegeven dan een goed Sociaal Plan een aantal onderdelen moet bevatten. Op de eerste plaats een goede ontslagvergoeding, maar ook goede afspraken over begeleiding van “Werk naar Werk”, eventueel benodigde scholing, een “vroegvertrekregeling” indien een werknemer al eerder ander werk heeft gevonden en een verhuiskostenregeling omdat er werknemers zijn die hebben aangegeven bereid te zijn om te verhuizen naar Etten-Leur.

Het overleg tussen vakbonden en jullie werkgever heeft er toe geleid dat we het in principe eens zijn geworden op alle punten waar een goed Sociaal Plan volgens ons als vakbonden aan moet voldoen.

Als vakbonden hebben we dan ook als laatste een voorstel neergelegd met betrekking tot de hoogte van de ontslagvergoeding. Jullie werkgever heeft aangegeven dat ons voorstel van de ontslagvergoeding te hoog is maar is bereid ons voorstel te gaan bespreken met Saica. In de loop van volgende week zal het dan ook duidelijk worden of we een principeakkoord over het Sociaal Plan hebben bereikt waar wij als vakbonden achter staan en positief aan jullie tijdens een ledenbijeenkomst kunnen voorleggen. De leden van de vakbonden beslissen uiteindelijk of het sociaal plan goed genoeg is.

Volgende week horen jullie weer van ons. Mocht je in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben dan kan je contact opnemen met je vakbondsbestuurder. In verband met ziekte van Klazina Tulner kunnen de CNV leden contact opnemen met haar vervanger Gerard van der Molen.


Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 - 2299 2855
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid