Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Owens Corning Veil - Nieuws

Definitief akkoord over cao bij Owens Corning Veil

Met het schrappen van de afspraak 'Werken tijdens Kerst en Oud & Nieuw' uit het principeakkoord, hebben wij nu een definitief akkoord bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van 1 april 2013 tot 1 april 2014.

Op 24 mei heeft CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over de cao OCV vanaf 1 april 2013. Dit akkoord is aan de leden ter beoordeling en ter schriftelijke stemming voorgelegd. Met onze brief van 5 juli 2013 hebben wij OCV laten weten dat wij de cao vooralsnog niet zullen ondertekenen. De helft van de leden stemden namelijk tegen het principeakkoord. Dé reden van de leden om tegen het akkoord te stemmen was gelegen in de afspraak over het 'Werken tijdens Kerst en Oud & Nieuw'. Dit kreeg een verplichtend karakter. Door het schrappen van deze afspraak uit het akkoord zou CNV Vakmensen de cao wèl kunnen ondertekenen.

Wij hadden begrepen dat er in augustus 2013 door OCV naar de medewerkers is gecommuniceerd dat er een definitief akkoord zou zijn over de cao vanaf 1 april 2013. Dit heeft ons verrast, omdat wij tot begin september niets meer hadden vernomen van OCV. Uiteindelijk heeft OCV op 11 september 2013 ons schriftelijk laten weten dat de afspraak 'Werken tijdens Kerst en Oud & Nieuw' is geschrapt uit het principeakkoord van 24 mei 2013. Daarmee is er voor CNV Vakmensen een definitief akkoord bereikt. De afspraken kunnen nu worden verwerkt in de cao en zal dan door ons worden ondertekend. Inmiddels hebben wij OCV hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Emiel Peper

Bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid