Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Océ - Nieuws

Geen sociaal plan bij Océ

Océ Technologies heeft ons geïnformeerd over de reorganisatie die de global-afdelingen van EMEA zal treffen. De OR buigt zich over nut en noodzaak en de werknemersorganisaties zijn in overleg gegaan over de wijze waarop de sociale gevolgen zullen worden opgevangen.

De OR buigt zich over nut en noodzaak en de werknemersorganisaties zijn in overleg gegaan over de wijze waarop de sociale gevolgen zullen worden opgevangen. Wij denken overigens dat het niet bij deze reorganisatie zal blijven. Een gedwongen ontslag heeft een enorme impact op je leven, om de schade die daaruit voort komt te verzachten, moeten er goede afspraken gemaakt moeten worden over o.a:

  • Herplaatsing
  • Outplacement traject, training- en opleidingsfaciliteiten
  • Juridisch en financieel advies
  • Ontslagvergoeding

Er is door ons met Océ onderhandeld, maar dat heeft niet tot een resultaat geleid waarvan wij van mening zijn dat dat bij Océ past. Océ wenst niet verder te onderhandelen.

De consequentie van het niet afsluiten van een Sociaal Plan met de werknemersorganisaties is dat de Océ nu met iedereen individueel moet onderhandelen. Ze hebben aangekondigd dat ze nu met de OR willen onderhandelen. De OR heeft in ieder geval ingestemd met een van de drie RFA’s. Zelfs als ze met de OR tot een akkoord komen of als de werkgever eenzijdig een voorstel doet, zijn die afspraken niet bindend. Dat wil zeggen dat je, indien je het niet eens bent met het aanbod, je dit kunt aanvechten.

Wij raden jullie aan om als je een aanbod krijgt om je te laten adviseren door je vakbond of een jurist/advocaat. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op met je vakbond.

Op 6 december houden wij een bijeenkomst om iedereen te informeren over deze sociale paragraaf en over de consequenties in de toekomst, als er op andere plaatsten nog meer mensen boventallig worden verklaard. Zoals eerder gezegd dit is zeker niet de laatste reorganisatie. Breng gerust je collega’s mee (ook al ze geen lid van een vakbond zijn.) Wanneer: 6 december à aanvang 16.00 uur Waar: Van der Valk Hotel VENLO, Nijmeegseweg 90, Venlo

De gezamenlijk vakbonden (CNV Vakmensen, de UNIE, FNV)
René Jongen  
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 61
E: r.jongen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid