Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mayr Melnhof Eerbeek - Nieuws

Voortgang cao Mayr Melnhof

Op 11 juli jl. hebben we duidelijkheid gevraagd over het eerder aangeboden voorwaardelijke loonbod. De werkgever heeft het voorwaardelijk loonbod ingetrokken en dit was voldoende voor de vakbonden om verder te praten.

Na de tweede onderhandelingsronde op 21 maart jl. zijn de onderhandelingen opgeschort i.v.m. het vertrek van de directeur. Van zijn kant was een voorwaardelijk loonbod een voorwaarde om te komen tot een cao. Voor het CNV is dit onbespreekbaar. Dit heeft de sfeer aan de onderhandelingstafel geen goed gedaan.

Inmiddels is er een nieuwe directeur aangesteld, Michael Schrameyer. Eind juni hebben wij kennis met hem gemaakt. Deze kennismaking gaf voldoende vertrouwen om het cao overleg weer te hervatten.

OP 11 juli jl. heeft dit overleg plaats gevonden. Tijdens dit overleg hebben wij duidelijkheid gevraagd over het voorwaardelijke loonbod. De werkgever heeft het voorwaardelijke loonbod ingetrokken. M.a.w. de directie is bereidt om te praten over een structurele loonverhoging. Dit is voor ons voldoende reden om verder te onderhandelen over een nieuwe cao.

De directie van Mayr Melnhof heeft aangegeven dat er naast de miljoenen investeringen nog steeds geproduceerd wordt met verlies. Hierbij werd toegegeven dat de investeringen te maken hadden met achterstallig onderhoud, vervanging van machines of delen van installaties en de arbo rapportage van de arbeidsinspectie. De verwachting is dat de investeringen en de opstart na de grote stop effect zal hebben op de cijfers in de tweede helft van het jaar. Ondanks deze ontwikkeling is de werkgever bereidt een zeer gematigd loon bod te doen.

Conclusie is dat de sfeer aan de onderhandelings tafel sterk verbeterd is en dat er voldoende aanleiding is om 19 september a.s. verder te onderhandelen. Samen met de kaderleden zullen we deze onderhandeling voorbereiden.

Tot zover de stand van zaken m.b.t. de cao onderhandelingen. In september komen we hierop bij jullie terug.

Namens de onderghandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,

Henk Jongsma,
CNV Vakmensen,
h.jongsma@cnvvakmensen.nl,
06-22383073

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid