Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mayr Melnhof Eerbeek - Nieuws

Stand van zaken cao-onderhandelingen Mayr Melnhof

Na de ledenbijeenkomsten halverwege februari hebben we, tijdens de 1e onderhandelingsronde op 22 februari in Eerbeek, de cao-voorstellen van de werkgever ontvangen. Deze voorstellen hebben we in een gezamenlijke kaderbijeenkomst van CNV Vakmensen en FNV op 15 maart besproken.

Een belangrijk onderdeel van de voorstellen van de werkgever is het loonbod. Deze ziet er als volgt uit.
Een voorwaardelijke verhoging van het loon van:
- bij minder dan 2 miljoen omzet een verhoging van 0,00%
- bij een omzet van 4,7 miljoen een verhoging van 1.00%
- bij een omzet van 6,3 miljoen een verhoging van 1,25%
De winst is gerelateerd aan de Ebit en gerekend na doorbelasting aan Wenen.

Werkgever heeft deze inzet gekozen vanwege een teruglopende winst en de druk op de markt van de concurrentie. De concurrent zet of heeft reeds vele M2 karton meer in de markt gezet, waardoor de prijs behoorlijk onder druk staat. De werkgever geeft aan tot dit loonbod gekomen te zijn om te voorkomen dat er verlies gedraaid wordt en Mayr Melnhof daardoor mogelijk in een vervelende situatie terecht komt.

In de gezamenlijke kaderbijeenkomst op 15 maart is uitgesproken dat dit loonbod onacceptabel is. De kaderleden hebben aangegeven dat een structurele loonsverhoging voor hun inzet van de onderhandelingen blijft.

Tijdens de 2e onderhandelingsronde op dinsdag 21 maart hebben vakbonden dit aan de werkgever medegedeeld en aangegeven dat onze loonvraag 2,5% structureel is. Hierop zijn de onderhandelingen geschorst tot de volgende ronde op 12 april 2017.

In de tussentijd gaat werkgever in verschillende bijeenkomsten het voltallige personeel informeren over het hoe en waarom van zijn loonbod. Vakbonden komen op donderdag 30 maart met de kaderleden bijeen om deze situatie te bespreken.

Tot zover de stand van zaken over de onderhandelingen voor jullie nieuwe Cao Mayr Melnhof 2017. Zodra er meer te vertellen is, komen wij er bij jullie op terug. Wij wachten nu eerst de bijeenkomsten van de werkgever en de kadervergadering af.

Henk Jongsma
Bestuurder
M: 06 22383073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid