Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mayr Melnhof Eerbeek - Nieuws

Nieuwe CAO voor Mayr Melnhof Eerbeek

Het heeft lang geduurd maar er is een nieuwe cao voor de werknemers van Mayr Melnhof. Gisteren heeft een meerderheid van de CNV leden ingestemd met het eindbod. Dit resultaat is niet zomaar tot stand gekomen en er valt veel over te zeggen. De ledenstemming was dan ook niet unaniem.

Eind oktober hebben de leden van het CNV het eindbod van de werkgever afgestemd. Hierop heb ik (in samenspraak met het FNV) een brief opgesteld waarmee ik namens de leden een ultieme poging heb gedaan om de werkgever te bewegen om het bod toch nog te verbeteren. Hier heeft de werkgever gehoor aan gegeven. Afgelopen vrijdag heeft er informeel overleg plaats gevonden tussen dhr. Schrameyer en de bestuurders van de bonden. In dit overleg heeft dhr. Schrameyer een verbeterd voorstel gedaan. Dit voorstel was onvoldoende voor het mandaat dat de leden mij hadden gegeven. Dit maakte dat het CNV en het FNV het alleen als eindbod konden voorleggen. Zoals ik al eerder schreef heeft een meerderheid van zowel de CNV leden als ook de FNV leden dit eindbod geaccepteerd. Met andere woorden: er is een nieuwe cao voor Mayr Melnhof. Bij de downloads tref je het eindbod van de werkgever aan.

In de komende tijd zullen een aantal onderwerpen, zoals in de brief beschreven, uitgewerkt worden. Hierover zal ik de leden t.z.t. informeren. Voor nu wil ik je bedanken voor je betrokkenheid.

Henk Jongsma
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22383073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid