Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kartonnage - en Flexibele Verpakkingenbedrijf - Nieuws

Update adviesaanvraag OR Solidus Solutions

Onderstaand een update over de voorgenomen adviesaanvraag zoals neergelegd bij de OR van Solidus Solutions. Op 17 augustus is er naar aanleiding van deze nota een eerste overleg geweest met de directie, zodat zij deze konden toelichten.

Er zijn nu vooral veel vragen over de financieel-economische situatie, zoals de haalbaarheid en de personele consequenties. De directie komt hier in een volgend overleg nog op terug bij vakbonden. Verder wordt er in de reorganisatienota gesproken over een totaal van 26,9 FTE die worden weggereorganiseerd. Het betreft allemaal functies op de zogenaamde stafafdelingen. Concreet is er een volgende aanvraag voor diverse vennootschappen/ondernemingen:

  • Solidus Solutions Board BV: 13 personen

  • Solidus Solutions Oude Pekela BV: 8 personen

  • Solidus Solutions Bergen op Zoom BV: 2 personen

Er wordt op dit moment door een expert, voorgesteld door de OR, gekeken naar de (financiële) haalbaarheid van de reorganisatienota.

Ondernemingsraadsvergaderingen

Op 31 augustus en 5 september worden in Noord-Nederland op de locaties ondernemingsraadsvergaderingen gehouden waarin de ontstane situatie besproken wordt. Op 15 september is er weer een nieuw overleg gepland met de directie in Nieuweschans.

Ondergetekende zal namens CNV Vakmensen hierin aanwezig zijn, tesamen met een kaderlid. Wij zullen in gesprek gaan over bovengenoemde, openstaande punten. Ook een eventueel nieuw sociaal plan komt ter sprake. Wij hopen meer te horen te krijgen over de toekomst, bijvoorbeeld of er nog meer reorganisaties te verwachten zijn.

Wanneer er concrete punten uit dit overleg komen zal ik, samen met Arjan Huizinga, een ledenvergadering plannen in Bergen op Zoom en ook een overleg in het noorden, waarbij de kans groot is dat dit overleg samen met het FNV gehouden wordt.

Mochten er voor die tijd vragen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Sijtze de Bruine
bestuurder

T 06 5756 5090
E  s.debruine@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid