Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kartonnage - en Flexibele Verpakkingenbedrijf - Nieuws

Stand van zaken Cao Kartoflex

Op 1 januari 2016 is de nieuwe WW wet van kracht gegaan. In deze wet is de duur en opbouw van de WW verminderd. Vanaf 1 februari 2019 is het effect van de vermindering van deze verslechtering opgeheven door invoering van de Stichting Private Aanvulling WW.

Daarom verandert er iets op uw loonstrookje. Eind dit jaar loopt de cao af. We beginnen nu met de voorbereiding van de nieuwe cao onderhandelingen.

Cao-onderhandelingen 2019
Dit jaar gaan de onderhandelingen voor de nieuwe cao weer van start. De cao loopt af op 1 november 2019. Wij willen graag op tijd beginnen en hebben daarom de onderhandelingsdata al afgesproken. De besprekingen beginnen in april. De andere onderhandelingsdata staan al vast in mei, juni en september.

In de tussentijd werken we nog aan een aantal studieafspraken uit de cao zoals de wens van werkgevers om tot een cao á la carte te komen. Uitgangspunt hierbij is dat de waarde van de afspraken in de cao gelijk blijft, maar dat de werknemer kan kiezen in welke vorm de afspraken uitgekeerd wordt. Dat kan in geld zijn of in tijd. De invoering hopen we in de komende cao te doen.

Enquête 
Om tot een goede voorstellenbrief te maken hebben wij jullie mening nodig. Zouden jullie de bijgaande vragenlijst willen beantwoorden? Krijg je de nieuwsbrief per post kan kun je op internet dit webadres hiervoor gebruiken: https://q.crowdtech.com/YXNekjxNJE-lTfTq8KWVAA Het is gebruikelijk dat er kaderleden bij de cao onderhandelingen aanwezig zijn. Door sluiting van Solidus Solutions in Bergen op Zoom hebben de twee vorige kaderleden de sector verlaten. Daardoor ben ik nu op zoek naar nieuwe delegatieleden. Vul de vragenlijst uiterlijk 6 maart 2019 in.

Reparatie WW / WGA
In de cao Kartonnage en flexibele verpakkingen is afgesproken dat de sector zich zou aansluiten bij de reparatie van de WW/WGA. Op 1 februari 2019 is het zover. Vanaf dat moment wordt er premie (0,3% van het maandloon) geheven. Na 1 keer premie betalen is de reparatie van kracht. Daarna kan men als men werkloos wordt of langdurig gedeeltelijk arbeidsongeschikt een beroep doen op de SPAWW. Wanneer je langer dan 10 jaar gewerkt hebt, heb je voordeel van deze reparatie. Dan is de WW op het oude niveau terug. De duur van de uitkering van de WW/WGA is afhankelijk van het aantal gewerkte jaren. Voor een filmpje kan je terecht op de website https://www.cnvvakmensen.nl/themas/ww-uitkering/reparatie-ww-rechten

 Daarin wordt kort uitgelegd hoe het werkt.
De Stichting Private Aanvulling WW (SPAWW) verzorgt de uitkeringen. De uitkering kan worden aangevraagd via die website van de SPAWW. Hopelijk hoef je er geen gebruik van te maken.

Bij voorbaat dank voor het invullen van de vragenlijst. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, mail of bel mij dan.

Jacqueline Kraan,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.kraan@cnvvakmensen.nl 
M 06 - 5160 2048

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid