Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kartonnage - en Flexibele Verpakkingenbedrijf - Nieuws

Geen akkoord sociaal plan Tetra Pak

Acties allerminst van de baan

CNV Vakmensen bereikte vrijdag met Tetra Pak geen overeenstemming over een sociaal plan voor de medewerkers van het verpakkingsbedrijf in Moerdijk. "Het ultimatum duurt daarom onverkort voort”, aldus bestuurder Arjan Huizinga van CNV Vakmensen. “In die zin dat we de werkgever nu de tijd hebben gegeven dit weekeinde een formele reactie te geven. Onze leden zullen dan volgende week laten weten of ze akkoord gaan. Mijn inschatting? Ik denk het niet…”

Huizinga meende onder zijn leden te peilen dat die vrijdagmiddag hoopten op ‘witte rook’ ten aanzien van het sociaal plan. “Nu blijkt dat Tetra Pak niet thuis geeft verwondert het mij niks als volgende week de vlam in de pan slaat. En dat de aangekondigde acties niet langer zijn te vermijden.” 
CNV Vakmensen verlangde via het ultimatum voor de Tetra Pak-werknemers een betere ontslagvergoeding. Vooral voor oudere werknemers die immers in de huidige arbeidsmarkt weinig perspectief op ander werk hebben. Huizinga: "En we hebben ook outplacementbudget van 4.000 euro per werknemer verlangd."

Winstgevend Arjan Huizinga verlangt de stevige compensatie voor het aangezegd ontslag omdat Tetra Pak een winstgevend bedrijf is. "Tetra Pak wil de winst verhogen en doet dat ten koste van 215 werknemers in Moerdijk. De spreekwoordelijke vis is daarmee bedorven, als ik dat spreekwoord even mag verbasteren. Alleen onderdompelen in veel boter kan de stank dan nog verdoezelen.”
Tetra Pak maakte in januari bekend de fabriek in Moerdijk nog dit jaar te willen sluiten.  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid