Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao SCA Hygiëne Hoogezand - Nieuws

Ultimatum voor papierfabrikant DS Smith

CNV Vakmensen heeft deze week een ultimatum gesteld aan DS Smith. De papier en golfkarton fabrikant heeft tot dinsdag 12 november 14.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen voor een nieuwe cao. De werknemers willen onder andere een cao van 13 maanden met daarbij een structurele loonsverhoging van 1,5 procent De werknemers roepen hun management op om wakker te worden. Het wordt tijd om fatsoenlijke afspraken te maken.

Nicole Engmann, bestuurder CNV Vakmensen: “In februari 2013 zijn de cao-onderhandelingen gestart. Helaas ligt er op dit moment een eindbod van DS Smith met daarin een eenmalige uitkering van 1,5%. Dat is een groot verschil met de structurele loonsverhoging van 1,5% die de werknemers willen hebben. De werknemers stellen geen abnormaal hoge eisen, maar vragen wel een eerlijke loonsverhoging.” 

DS Smith beweegt niet

DS Smith heeft tot op heden aangegeven niet in te willen gaan op het ultimatum van de vakbonden. De leden van CNV Vakmensen beraden zich nu gezamenlijk met de leden van FNV Bondgenoten op acties. Nicole Engmann: “We hadden het liever anders gezien, maar DS Smith laat ons hierin geen andere keus.”

Bij DS Smith werken 800 mensen verdeeld over vier vestigingen in Tilburg, Zaandam en twee in Eerbeek. De cao geldt voor ongeveer 600 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid