Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao SCA Hygiëne Hoogezand - Nieuws

Oud voorstel in een nieuw jasje

Na de laatste onderhandeling met SCA Hygiene Products Hoogezand op 5 september 2014 kregen wij een bod, dat daarna is afgewezen. Nu ligt er een "onderhandelingsresultaat" wat toch weinig afwijkt van dat eerdere bod van de werkgever.

Dit bod is het resultaat van informeel overleg tussen bonden en jullie werkgever, nadat FNV Bondgenoten heeft aangegeven dat haar leden niet akkoord zijn en er mogelijk een actietraject zou volgen.

Waar ligt het verschil?

In onze voorstellenbrief hebben wij voorgesteld de lonen te verhogen met 3% in een cao voor 12 maanden. Wij hebben aangegeven, dat gezien de koopkracht ontwikkeling van de afgelopen jaren een goede loonsverhoging op zijn plaats zou zijn. In het bod van 5 september en ook in dit "onderhandelingsresultaat", houdt jullie werkgever vast aan een budget van 5% voor 24 maanden. Daar haalt de werkgever 1.5% kostenstijging af, die ontstaan is door de nieuwe pensioen afspraak. 

In het akkoord over de pensioenregeling zijn geen afspraken gemaakt over het verrekenen van de kostenstijging voor werkgever als het gaat om loonsverhogingen aan de cao tafel. Kortom, ik snap dat jullie werkgever dit handig vindt, maar ik zie geen enkele reden waarom hij dit zou doen. Wij berekenen ook niet alle gestegen kosten 1 op 1 door. Het pensioenakkoord is een afspraak waar alle partijen het over eens zijn geworden en ik vind het niet eerlijk dat wij daarvoor nu nog een rekening moeten betalen via de cao verhoging. Dan blijft er nog een loonsverhoging over van 2x1.75% over een periode van 24 maanden. Wij stelden voor 3% in 12 maanden. Het schil is nog steeds net zo groot als op 5 september. 

Waarom dan nu wel een onderhandelingsresultaat?

Zoals jullie weten wil SCA mogelijk een grote investering doen in Hoogezand. Marcel Andela heeft dit direct de dag na de laatste onderhandeling aangekondigd. Echter voor de plaatsing van deze Slim Too zit Hoogezand in een interne concurrentie met andere locaties. Jullie werkgever geeft aan dat wanneer deze investering niet naar Hoogezand wordt gehaald, dit op termijn werkgelegenheid kost, lees banen. Echter gaat de komst van deze nieuwe automatisering ook ten kosten van werkgelegenheid. Jullie werkgever stelt, dat dit laatste alleen minder banen zal kosten, dan wanneer de investering niet door gaat. 

Wat ons betreft is dit juist een reden om nog eens goed naar het huidige voorstel te kijken. Wanneer mensen banen dreigen te verliezen, is een goede loon ontwikkeling niet onbelangrijk, immers de WW-uitkering wordt gebaseerd op je loon. Daarnaast is het nu meer dan ooit belangrijk om te kijken naar de persoonlijke ontwikkeling van jullie, zodat, mocht het ooit echt nodig zijn, de kans op een andere baan alleen maar wordt vergroot. Hierover zijn geen afspraken gemaakt in de cao.

Bijeenkomst

Kortom genoeg reden om met elkaar het gesprek aan te gaan over dit voorstel. Ik zie jullie heel graag op:

Donderdag 27 november 2014

Hotel de Boer - Korte Groningerweg 47 in Foxhol
Van 13.30 uur tot 15.30 uur

Omdat ik jullie zoveel mogelijk de kans wil geven jouw mening te geven over dit voorstel, zal ik van 13.00 uur tot 16.00 uur aanwezig zijn. Deze vergadering is ook opengesteld voor werknemers die niet verbonden zijn aan de vakbond. De leden van FNV Bondgenoten hebben zich inmiddels schriftelijk uitgesproken voor het voorstel van de werkgever.

Jacqueline Twerda - Bestuurder CNV Vakmensen
j.twerda@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid