Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metalektro - Nieuws

Stakingsoproep werknemers Koni Oud Beijerland

Hardere acties zijn noodzakelijk voor een goede cao Metalektro.

Wat: 24-uurs staking
Wanneer: donderdag 22 oktober 2015
Waar: voor de poort van het bedrijf in Oud Beijerland
Tijd: vanaf 07.30 uur inschrijven, kort programma en naar huis rond 08.30 uur

Stakingsoproep

Werkgevers in de Metalektro (Groot Metaal) hebben hun afbraakvoorstellen nog steeds niet ingetrokken en weigeren tegemoet te komen aan de eisen van FNV Metaal en CNV Vakmensen. Daarom zetten we de acties voort. In de Klein Metaal is er inmiddels een principe akkoord na alle acties. Actievoeren heeft zin en is noodzakelijk voor een fatsoenlijke cao.

We roepen alle werknemers werkzaam bij Koni op om donderdag 22 oktober het werk voor 24-uur neer te leggen. De staking begint donderdagochtend 22 oktober om 07.30 uur en duurt tot vrijdag ochtend 23 oktober 07.30 uur. Ter plekke beslissen we om de actie uit te breiden naar 48-uur.

Doe massaal mee, en zeg NEE tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers. We vechten voor een sector die investeert in zijn mensen. Waarin werknemers en vakmanschap respect krijgen en niet alleen worden gezien als kostenpost. Want werknemers zijn geen machines die je zomaar aan en uit kan zetten! Op de achterkant lees je de belangrijkste breekpunten.

Staken

Met praten is het niet gelukt om te komen tot behoorlijke cao’s. Daarom moeten we nu staken om een cao voor elkaar te kunnen krijgen. In Nederland is er een recht op staken, dat is niet voor niks! Wij hebben werkgevers gemeld dat er gestaakt kan worden. Je hoeft niet meer vooraf te melden dat je gaat staken. Het mag wel, het is jouw keus.

Als lid van een vakbond krijg je een stakingsuitkering. Neem je lidmaatschapspas dus mee. Als je vóór of op 22 oktober 2015 lid wordt, dan ontvang je ook de stakingsuitkering.

Als je geen lid bent van een vakbond mag je ook mee staken. Het is immers ook jouw cao. Tijdens de staking kun je de sympathisantenlijst ondertekenen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid