Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metalektro - Nieuws

Polynorm stilgelegd door stakende metaalwerkers

De metaalstakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen breiden zich uit als een olievlek. Polynorm in Bunschoten-Spakenburg ligt stil. Een kleine 300 medewerkers van de dagdienst hebben vandaag het werk voor 8 uur neergelegd.

Voor de toeleverancier voor de automotive industrie is het voor de eerste keer tijdens dit cao-conflict dat de werknemers zo lang staken. Roel van Riezen, bestuurder van CNV Vakmensen: "Vandaag laten de werknemers van Polynorm zien dat het menens is. Er moet snel een nieuwe cao komen. Het gaat goed in de metaal, ook bij Polynorm. Er is ruimte voor een nieuwe cao, met een goede loonsverhoging, geld voor scholing en meer zeggenschap over roosters en werktijden."

Strijdbare werknemers

FNV Metaal-bestuurder Murat Sekercan: "Het is goed om te zien dat zoveel mensen zich bij deze staking aansluiten. Onze leden willen een hoger loon, meer zeggenschap over hun roosters, echte banen voor jong en oud en op een gezonde manier hun pensioen halen. De medewerkers van Polynorm zijn geen makke schapen, dit zijn strijdbare werknemers die het niet opgeven."

Metaaltechniek

De werkgevers in de metaaltechniek hebben inmiddels hun eindbod ingetrokken. Maar volgens onderhandelaar Hietkamp is hervatting van het cao-overleg “alleen zinvol als er een reëel perspectief is op overeenstemming. Daarom zullen de vakbonden de acties voortzetten totdat er daadwerkelijk een akkoord is.”

Metalektro

Bij de werkgevers in de metalaktro is intussen nog geen enkele beweging waargenomen. “Het blijft oorverdovend stil”, constateert onderhandelaar De Jong.

Loon, werktijden en scholing

CNV Vakmensen wil in de nieuwe metaal-cao’s afspraken maken over een goede loonsverhoging, meer inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing.

Lees meer over de metaalacties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid